Futbol, C AT Gironella B, Casserres CF, CCR Baganès, CE Berga, Montmajor FC

Els equips del Berguedà no acaben d’arrencar a Quarta Catalana

Els equips del Berguedà no acaben d’arrencar a Quarta Catalana

Inici força decebedor dels equips berguedans que militen en el grup 1 de Quarta Catalana. Aquest any són cinc, però de moment cap d’ells s’ha aconseguit consolidar entre els primers classificats. La fundació de l’Alt Berguedà i la recuperació d’un filial del Berga feia pensar que el Berguedà donaria guerra a la part alta de la classificació, però no ha estat així.

Ni aquests dos equips ni d’altres com el Montmajor, que ve de fer una gran campanya la passada temporada -va ser 5è-, o el Gironella B, que torna a Quarta Catalana després d’uns anys a Tercera, ocupen els primers llocs de la lliga a aquestes alçades.

S’han disputat set jornades i l’equip que, de moment, és més amunt a la classificació és el Berga B, que ocupa la 8a posició amb 9 punts. Després d’un inici força irregular, els berguedans han escalat posicions després de guanyar dos derbis consecutius, contra el Casserres i l’Alt Berguedà.

Un pèl més avall, a la 10a posició, hi ha el Montmajor, a qui li està costant més de l’habitual trobar la solidesa com a local que ve demostrant en les darreres campanyes. Els del Baix Berguedà sumen 8 punts, però encadenen quatre partits sense guanyar després d’un gran inici de competició.

Just darrera del Montmajor, hi ha el Casserres, que suma 7 punts gràcies al valuós empat davant el Puigcerdà, la victòria contra el Valls de Torroella i als tres punts que va aconseguir amb la impugnació del partit contra el Minorisa en la primera jornada de lliga.

Més avall, a la 13a posició, hi trobem el Gironella B, un equip jove i pràcticament nou de cap a peus que, de moment, només ha estat capaç de guanyar en la primera jornada de lliga. Els gironellencs podrien escalar posicions quan comencin a funcionar com a bloc i converteixin el seu camp en un fortí.

Finalment, el darrer dels equips berguedans a la classificació és, segurament, la gran decepció fins al moment: l’Alt Berguedà. Als homes de Germán Rodríguez els està costant molt aquest inici de temporada. Segurament, pel mateix motiu que el Gironella B: són un equip nou. Malgrat tot, la plantilla dels de l’Alt Berguedà havia generat unes expectatives entre els seguidors de la categoria que, de moment, no s’estan complint. Ara mateix, els berguedans són penúltims, amb 1 punt.

En definitiva, les coses de moment no van com s’esperava la majoria. Per sort, però, només s’han disputat 7 de les 30 jornades de competició i les coses poden canviar molt. Potser quan l’Alt Berguedà i els filials de Berga i Gironella estiguin més rodats es convertiran en imparables. Potser el Montmajor acaba sent el gran beneficiat de la Quarta Catalana amb més camps de sorra dels últims anys. Potser el Casserres sorprèn tothom i iguala o supera la sisena posició de l’any passat. Tot plegat, ho sabrem en les 22 jornades que resten.

FOTO. Plantilla de l’Alt Berguedà, abans d’un partit aquesta temporada / AUTOR: @SomAltBerguedà (Twitter)

Quarta Catalana

Comentaris