Bàsquet, Bàsquet Berga

El Beep Berga evidencia un bon inici de campanya (73-62)

El Beep Berga evidencia un bon inici de campanya (73-62)

El Beep Bàsquet Berga aconsegueix començar amb bon peu la temporada a Primera catalana, i ja suma 2 victòries en 4 partits (Les dues com a local). De cara a la permanència, l’equip posa en valor la importància de guanyar partits des de bon començament, en una temporada que serà molt llarga. El rival d’aquest cop ha sigut el Sedis Hidrology de La Seu d’Urgell, un rival de la part baixa, ja que no ha guanyat cap partit, però que prové de la categoria de Copa, que ha encaixat un 73 a 62.

oleguer1Els locals han començat el 1r quart de menys a més, amb una manca inicial d’idees, que s’ha trobat amb una intensa defensa de l’equip de La Seu, que acostumava a ser a tota la pista quan servia el Berga. Quan els de negre han aconseguit trencar aquesta defensa han pogut trobar la cistella, i ha sigut a l’equador d’aquest parcial quan s’ha revertit la situació. Aleshores, el Sedis no trobava la manera d’anotar i abusava del tir de 6,75, cosa que ha fet durant tot el partit. D’aquesta manera, s’encarava el segon parcial amb un 18 a 10. El partit ha seguit la mateixa línia, amb els visitants amb problemes i una diferència d’uns 10 punts, només troncada per uns minuts de poca lucidesa berguedana que han fet que l’avantatge es reduís a 4. El Beep ha recuperat l’avantatge i, de fet, s’ha arribat al final del parcial amb un 40 a 26 al marcador. En aquesta meitat ja han destacat Marc Borrellas i Oriol Tintó.

tinto2

El segon temps ha començat amb un intercanvi de cistelles on La Seu ha trobat més encert, en part gràcies a la tova defensa local, que ha forçat un temps mort al acostar-se a 10 punts. Tot i això, els de Manel de Haro aconsegueixen que no es redueixi aquest avantatge i mantenen la bona tònica sense patir en excésborrellas4És en aquest temps on Borrellas ha rubricat la seva bona actuació a través de lluita, rebots, recuperacions i cistelles. Les darreres possessions han afavorit al Berga i s’ha arribat al darrer temps amb un 59 a 43. Tot i això, la intensitat defensiva i diverses cistelles i triples de La Seu fan que els visitants s’ho creguin i es tornin a situar al partit. El Berga talla la ratxa amb un temps mort quan el rival s’havia acostat a 8 punts. L’avantatge es va mantenint i, quan els lleidatans aconseguien acostar-se, el Beep trobava una resposta. El partit segueix ben viu pràcticament fins al final, fins que, en el darrer minut, el joc de tirs lliures acaba fent augmentar l’avantatge als berguedans fins a aquest 73 a 62 final.

Cal destacar el gran partit de Marc Borrellas que, a més de la lluita habitual, ha aportat molt a les dues bandes, i ha finalitzat amb 15 punts i 12 rebots. A més, també han destacat clarament Jordi Riu, amb 16 punts i 8 rebots, Oriol Tintó, amb 12 i 7, i Oleguer Cruz, amb 11 punts i 7 assistències.

Amb aquest 50% de victòries, a falta de resultats, el Berga se situarà a la zona mitja de la taula, amb 6 punts. L’equip treballarà aquesta setmana amb el cap ficat al partit contra l’UE d’Horta, un rival que empata amb el Berga en victòries i derrotes.

equip1

hugretallHug Tuyet Segon entrenador del Beep Berga i president del club

“Fem una valoració molt bona. Certifica que estem fent un bon treball. Deixem al Sedis i a l’Sferic a dues victòries, cosa que ens dóna aire i cal remarcar. Tot i baixar de Copa i el seu joc interior, per plantilla el Sedis serà un equip amb qui batallarem a la part baixa. Hem de saber controlar el tempo quan el partit es posa tens. Hem millorat molt a nivell defensiu i hem controlat el rebot. S’ha vist un molt bon partit de bàsquet”.


borrellasretallMarc Borrellas
 Aler del Beep Berga i millor jugador del partit

“Avui tocava guanyar i refer-se de les sensacions de la setmana passada. És un rival del qual estarem pendent a final a temporada, inclús per l’average, en la lluita per la permanència, que és l’objectiu inicial. M’ha sortit un partit millor que els passats. Hi ha jugadors que han d’aportar i aporten més a l’equip, però és una virtut que tots siguem fonamentals. Tenim una plantilla bastant compensada, també pel que fa als minuts. Avui que he fet bon partit potser he tret minuts a alguna persona que en un altre partit me’ls traurà a mi”.

borrellas5

FOTOS: Aleix Camprubí

ae basquet berga Bàsquet Berga beep berga Hug Tuyet jordi riu manel de haro marc borrellas oleguer cruz oriol tinto sedis la seu d'urgell

Comentaris