Handbol

Polèmica i tensa derrota de l’Handbol Berga (20-22)

Polèmica i tensa derrota de l’Handbol Berga (20-22)

Partit intens el que ha disputat l’Handbol Berga aquest cap de setmana, que ha finalitzat amb una derrota per 20 gols a 22, contra el Terrassa B. El matx ha estat marcat per les polèmiques decisions arbitrals i per la duresa impartida per ambdós equips, que ha acabat amb una picabaralla al camp i una a la grada, entre seguidors dels dos conjunts.

sera1El Terrassa arribava a Berga amb ganes de seguir demostrant que és un candidat a la part alta, després de derrotar al Montgrí (3r de la passada campanya), per 12 gols. El plantejament inicial del Berga, menys especulatiu que altres partits, ha beneficiat a l’equip i ha marcat el partit. L’equip rival ha buscat imprimir una defensa molt dura, cosa que ha exigit als berguedans augmentar encara més la seva clàssica intensitat defensiva, augmentat exponencialment la duresa i complicitat del partit. L’àrbitre ja ha sigut molt permissiu en el primer temps, especialment a favor dels visitants. El Berga aconseguit arribar als darrers compassos 1 gol per sobre, però, finalment, han sigut els terrassencs els que han arribat al descans avantatge per la mínima.

aldarulls1Al segon temps el partit ha seguit per la mateixa línia. Diverses pèrdues de pilota, però, han fet que l’avantatge augmentés en contra dels verd-i-vermells, en els primers minuts. La tensió seguia en augment, fins que hi ha hagut una picabaralla a la pista, amb diversos jugadors involucrats, fruit de reiterades pilotades que anaven a parar a la cara del porter local. L’àrbitre ha perdut el control del partit i no ha emprès mesures sancionadores en cap dels dos equips. A més, la baralla ha seguit a la graderia, on s’han enfrontat aficionats locals a un grup de rivals, fins al punt d’arribar pràcticament a les mans. El duel a la pista ha seguit el cap d’uns minuts, sense intervenció policial a la grada. Els nervis han tornat a jugar una mala passada al Berga, que ha vist com l’avantatge augmentava, i l’sprin final no ha donat fruits.

verdaguer1

Tot i això, el Berga ha realitzat un molt bon partit i s’ha trobat bé a la pista, sobretot en comparació al de la setmana passada. La selecció de llançaments i l’efectivitat eren millors, tanmateix com la circulació de pilota i el joc amb el pivot.

A falta de diversos resultats, però amb 2 derrotes, l’equip se situa a la 13 posició de la taula, la penúltima. El rival de la setmana vinent serà el Manyanet B, 2n classificat amb 2 punts en només un partit, a l’espera d’aquesta jornada.

Quico Sanz Entrenador de l’Handbol Berga

QuicoSanzRetall“L’àrbitre ens ha perjudicat totalment: no ha sigut equitatiu, no ha executat bé la llei de l’avantatge, ha xiulat exclusions en passiu… No ha sabut frenar en cap moment la duresa del rival. L’equip que ha donat més llenya s’ha emportat menys exclusions. Amb un altre àrbitre -més seriós- el partit hauria sigut totalment diferent. Ahir ja vaig comentar als jugadors que el partit li venia gran; sabem com és l’Adri (exjugador del Berga) i sabem com pita. És una llàstima. Tot i això, hem fet un partit de collons. Així és l’handbol. Jugant així, guanyarem molts partits. Hem plantejat el partit molt bé. Quan a un porter li tires tres tirs a l’orella i dos a la cara, és normal que hi hagi una picabaralla. Si el xut és intencionat, s’ha d’expulsar al jugador. L’àrbitre no ho pot permetre”.

SERARETALLJoan Serarols Jugador de l’Handbol Berga

“Hem treballat en equip i hem tancat molt bé en defensa. Ells han començat repartint molt i nosaltres hem intentat fer el mateix. En atac hem sabut trobar els espais i ha funcionat la proposta del Quico del doble pivot. Hem finalitzat els atacs i no hem fallat coses difícils. Hem fet un bon partit. M’he sentit bé, amb confiança i segur de mi mateix, i -sobretot- tot són ganes. A la picabaralla hi ha hagut una mica d’empentes després de les dues pilotes seguides a la cara del porter. Els rivals s’han esverat, estaven creuats, és normal; han vingut a apallissar-nos i s’han trobat un equip fort”.

_DSC0191

FOTOS: Aleix Camprubí

aldarulls Handbol handbol berga joan serarols picabaralla quico sanz terrassa

Comentaris