Atletisme

Torna la Volta la Maria d’Avià, una cursa pensada per comptar amb atletes de tots els nivells

Torna la Volta la Maria d’Avià, una cursa pensada per comptar amb atletes de tots els nivells

Torna la Volta la Maria, la cursa de muntanya del municipi d’Avià. La prova, que se celebrarà el proper 16 d’octubre, es manté pràcticament intacta respecte tal com s’havia fet en edicions anteriors. el recorregut és el mateix. Les úniques novetats són la celebració en paral·lel de la darrera prova de la lliga berguedana de curses de muntanya i l’homenatge que Avià farà a l’atleta local Maria Beringues.

Segons Ramon Maria Minoves, de l’organització de la prova, la Volta la Maria “és una cursa que pot fer tothom, tant els que volen donar el màxim com els que ho volen provar”. La cursa de muntanya per excel·lència d’Avià és, doncs, una oportunitat immillorable per a qualsevol atleta, independentment del seu nivell.

Amb la celebració de la lliga berguedana, aquest any seran tres curses les que es disputaran de manera simultània arreu del municipi avianès: la Volta la Maria, la Mini Volta la Maria (cros escolar) i la darrera prova de la lliga berguedana de curses de muntanya. El matí atlètic començarà a 2/4 de 9, amb la recollida de dorsals. Més tard, a 2/4 de 10, hi haurà la sortida dels corredors que realitzaran la cursa gran, de 15,5 quilòmetres i 650 metres de desnivell positiu. Finalment, un quart d’hora més tard, a 3/4 de 10, es donarà el tret de sortida a la Mini Volta a la Maria i a la prova de la lliga berguedana.

Actualment hi ha gairebé una trentena d’inscrits a la prova gran, però l’organització confia que en els últims dies els atletes s’hi apuntaran. Hi ha tres modalitats d’inscripcions: la l’anticipada a preu reduït (fins el 18 de setembre, fora de termini), l’anticipada simple (del 19 de setembre al 14 d’octubre) i les inscripcions presencials el mateix dia de la cursa (a partir de les 8.30h a la plaça de l’Ateneu d’Avià). Les inscripcions anticipades es poden realitzar fent clic aquí. Els preus són aquests:

tarifes-volta-la-maria

La lliga berguedana de curses de muntanya acaba a Avià

Aquest any ha nascut la lliga berguedana de curses de muntanya, una competició de cinc proves per tota la comarca organitzada per l’Escola Trail dels Moutain Runners del Berguedà, amb la col·laboració puntual dels Amics de l’Atletisme de Bagà i la Volta la Maria. La primera prova va ser la Pedraforca Skyrace de Gòsol i la darrera serà la Volta la Maria d’Avià. Entremig, els joves atletes participants, de 5 a 14 anys, han competit a la Berga Trail, a la Trail Moixeró i a la Pirineu XS. D’entre totes aquestes curses, l’organització agafarà les 3 millors actuacions de cada atleta per configurar la classificació final.

La lliga s’estructura en cinc categories en funció de l’edat dels atletes:

  • Mini Benjamí. Participants de 5 i 6 anys, 1km sense desnivell.
  • Prebenjamí. Participants de 7 i 8 anys, 2km i 50 metres de desnivell.
  • Benjamí. Participants de 9 i 10 anys, 3km i 100 metres de desnivell.
  • Aleví. Participants d’11 i 12 anys, 4km i 150 metres de desnivell.
  • Infantil. Participants de 13 i 14 anys. 5km i 200 metres de desnivell.

Avià posarà punt i final a la primera edició de la competició amb una prova que convé diferenciar de la Mini Volta la Maria, el cros escolar que se celebrarà en paral·lel però que tindrà una distància i un recorregut diferents. Pel que fa als participants, l’organització de de la lliga n’espera una cinquantena aproximadament. Val a dir que la xifra de participants en les altres quatre proves ha rondat els 80 atletes de mitjana.

Així doncs, la Volta la Maria d’aquest any també servirà per tancar una lliga berguedana que de ben segur anirà a més. Dani Tristany, un dels organitzadors de la lliga, no amaga la seva satisfacció en el primer any de vida de la iniciativa: “És el primer any i ja hi ha demanda per l’any que ve. Més d’una cursa de la comarca ja s’ha posat en contacte amb nosaltres perquè volen ser incloses en el circuit de l’any vinent”.

Homenatge a Maria Beringues

Un cop s’hagi disputat la Volta la Maria, la Mini Volta la Maria i la prova de la lliga berguedana, es procedirà a l’entrega de premis. L’acte també serà especial aquest any, ja que servirà perquè Avià reti un merescut homenatge a l’atleta local Maria Beringues, que a l’agost es va proclamar subcampiona del món de KM Vertical als Campionats del Món de Skyrunning al massís del Gran Sasso (Itàlia).

L’homenatge serà durant l’entrega de premis, tal com va passar en l’edició de l’any passat amb la menció al també avianès Pau Bartoló per part de l’organització de la Volta la Maria i l’Ajuntament d’Avià.

FOTO. Núria Picas creua la línia d’arribada en primera posició en l’edició de la Volta la Maria de l’any 2014 / AUTOR: Jordi Parera (https://www.flickr.com/search/?q=VLM2014_arribada)

Avià Dani Tristany Lliga berguedana de curses de muntanya Volta la Maria

Comentaris