Futbol, UE Avià

Comencen els quarts de final del torneig de futbol-7 d’Avià

Comencen els quarts de final del torneig de futbol-7 d’Avià

El torneig de futbol-7 que s’està disputant al municipal Alfons Gonfaus durant les darreres setmanes arriba a la seva fase final. Avui, dimarts 19, es jugaran els quarts de final de la competició, després d’una fase de grups, amb dues lliguetes de sis equips cadascuna. Dijous hi haurà les semifinals, i divendres la gran final.

El torneig, organitzat per la Unió Esportiva Avià, va començar el 28 de juny i avui els quatre millors equips s’enfrontaran per un lloc a les semifinals. També ho faran els dos cinquens -Xusma i Peyus- per decidir el 9è i el 10è lloc del torneig. Els partits de quarts són aquests: Indomit-Bar Tutxi, R. Rigureixer-Comercial Peralba, Avià City- C.P. Aprendre a Aprendre i Best Footbal-Tandem Rosell. Vintage Team i Centre Pedagògic han quedat eliminats a la fase de grups.

El torneig d’Avià mou centenars de persones cada estiu. Aquest any, però, ha patit un canvi important: feia 30 anys que la competició era de futbol sala i s’ubicava a les pistes del col·legi, i enguany s’ha fet el salt al futbol-7 i s’ha canviat la zona de les pistes de l’escola pel camp de futbol de la UE Avià. Segons la presidenta del club, Conxita Serra, “portàvem molts anys jugant a l’escola i créiem que es podien aprofitar les instal·lacions del club per provar de fer un torneig de futbol-7″.

El d’Avià és un dels tornejos més concorreguts de l’estiu al Berguedà i el canvi de modalitat “no ha afectat als aficionats”, explica Serra. L’objectiu de la iniciativa continua sent el mateix que en els antics tornejos de futbol sala, segons la presidenta del club: “fer ambient cada estiu i aconseguir beneficis que ens permetin cobrir una part de les despeses de la temporada”.

El canvi de format ha tingut una bona acollida i les properes edicions es miren amb cert optimisme des de l’organització. “Seguirem amb aquest torneig molts anys més, fins que el camp ho permeti”, afirma Conxita Serra. El torneig, a més, servirà de precedent per l’inici dels entrenaments dels diferents equips de l’entitat, que en poc més d’un mes tornaran a exercitar-se al municipal Alfons Gonfaus. Aquest any, l’Avià preveu federar dos equips més que l’any passat, de manera que passarà de 8 conjunts a 10.

FOTO. La gespa híbrida del camp d’Avià està sent aprofitada per acollir el torneig d’estiu d’aquest any de la UE Avià // UE Avià

Avià futbol-7 municipal Alfons Gonfaus torneig d'estiu

Comentaris