Futbol

El CCR Alt Berguedà, un club de futbol que travessa fronteres

El CCR Alt Berguedà, un club de futbol que travessa fronteres

Mancomunitat, il·lusió i pilota. Aquestes són les tres claus que han fet possible que el Centre Cultural i Recreatiu Alt Berguedà sigui una realitat. Feia molt de temps que l’Alt Berguedà tenia entre cella i cella la idea de formar un club que unís els seus municipis. Ara, amb la mirada posada a la temporada 2016-2017, la transformació que molts aficionats esperaven té les bases construïdes.

La passada temporada hi havia una única oferta futbolística per als habitants de l’Alt Berguedà que volguessin jugar a futbol: el CCR Baganès, amb les seves seccions de futbol sala i futbol base. Ara, el club ha patit una transformació que li ha permès fer el salt al futbol-11 i obrir l’esport als municipis de la vora. Amb aquest canvi, la secció de futbol sala desapareix, però neix l’equip sènior de futbol-11, que jugarà a Quarta Catalana, i l’equip infantil, també de futbol-11, que jugarà a la Segona Divisió Infantil. A més, en futbol base, l’entitat compta ara mateix amb un aleví, dos benjamins i un prebenjamí, així com també una escola de futbol destinada als més menuts. Per si això fos poc, el club té la intenció de federar un altre aleví, però la idea encara s’ha de polir.

Adaptació dels equipaments

El nou projecte, però, necessita unes instal·lacions que estiguin a l’alçada i que involucrin el màxim territori possible. Per això, el futbol-7 seguirà jugant al camp de gespa artificial de Bagà, on també hi ha la seu de l’entitat, mentre que els dos equips de futbol-11 jugaran com a locals al camp municipal de Guardiola de Berguedà, de sorra.

El camp de futbol-7 no precisa cap actuació, però el de futbol-11, sí. De fet, tal com ha explicat en declaracions a Ràdio Berga i a l’Entre Rivals el futur jugador del primer equip del club i membre de la nova junta, Albert Petit, “un dels grans compromisos d’aquesta temporada és tenir el millor camp de sorra de la categoria“. Per això, està previst afegir sauló al terreny de joc i canviar les tanques que rodegen el camp per unes de noves. Pel que fa als vestidors, es deixen intactes, ja que són pràcticament nous i no precisen cap intervenció.

La viabilitat del club, sota control

“Crec que podem anar bastant tranquils durant aquesta temporada pel que fa al pressupost”. Així de clar i convençut es mostra Albert Petit. El patrocinador fort de l’entitat és l’empresa CUVIC Informàtica S.L., “una empresa jove i moderna que s’identifica molt amb l’Alt Berguedà i que hi aposta amb força”, diu Petit. A banda d’això, el club compta amb altres petits patrocinadors i una subvenció de l’Ajuntament de Bagà. També organitzarà la Quina que fins ara organitzava cada any el CCR Baganès.

Segons la junta directiva, “és una zona turística on hi ha molts establiments que estan interessats en què això funcioni“. Albert Petit, amb experiència en el futbol comarcal després de molts anys com a jugador, explica que “el futbol arrossega molta gent i econòmica i socialment té un pes important dins la zona”.

Un projecte esportiu que sedueix

La iniciativa de crear el CCR Berguedà ha fet possible que tres ajuntaments (Bagà, Guardiola i la Pobla de Lillet) cooperin per fer-ho possible. Institucionalment, cadascú hi posa el seu granet de sorra; esportivament, l’Alt Berguedà és il·lusió.

D’entrada, l’entrenador del primer equip de l’Alt Berguedà serà Germán Rodríguez, un home amb molta experiència en el futbol comarcal que ja va dirigir el Sant Salvador de Cercs fa dues temporades. “És un entrenador que dóna molta confiança i encaixa perfectament amb la idea que teníem de club”, ha explicat Albert Petit.

Pel que fa als jugadors, el 70% de la plantilla és de l’Alt Berguedà, mentre que el 30% restant ve de la resta de la comarca. L’equip s’ha nodrit de peces importants en el panorama comarcal com Gerard Puig (ex Berga i Gironella B, entre d’altres), Josan Clemente (ex Sant Salvador de Cercs) i Albert Gaona. A més, el club ha treballat per recuperar una part de la generació de jugadors que van portar el timó del Sant Salvador de Cercs fa 5 anys, quan l’equip va assolir l’ascens a Tercera Catalana. Entre aquests futbolistes, hi ha Carles Benavides, Joel Garcia, Marc Quesada o el propi Albert Petit.

FOTO. D’esquerra a dreta: Nicolàs Viso, Vicenç Linares i Josep Lara. Tres alcaldes, junts per un únic club // Imatge cedida pel CCR Alt Berguedà

Bagà CCR Alt Berguedà Guardiola de Berguedà La Pobla de Lillet servei mancomunat

Comentaris