Handbol

Sense final feliç (25-31)

No ha pogut ser. El que a mitja temporada semblava impossible, i la setmana passada estava a tocar, ha acabat en fracàs. L’Handbol Berga no ha aconseguit mantenir la categoria i tornarà a Tercera catalana, després de perdre, per 25 a 31, en la visita del líder, el Mataró Atlètic.

handbolbergamataro2subiEl partit va evidenciar la superioritat visitant. Els berguedans van plantejar, d’inici, una defensa 5-1. En els primers 10 minuts l’equip es veu capaç d’aguantar en el marcador, però el Mataró ja comença a aconseguir una certa renda. Les transicions i, sobretot, les jugades tàctiques dels visitants llastimaven molt a la defensa del Berga, que estava força imprecisa. Precisament aquests desajustos comportaven, alhora, cert nerviosisme en atac. A més, la rocosa defensa 6-0 era molt difícil de superar, i obligava al Berga a realitzar xuts llunyans i rematades forçades. Al final de la primera meitat, l’equip encara confiava i aconseguia retallar la distància, que era de 5 gols, fins a només 2. Un penal a les acaballes, però, fa que el resultat al descans fos d’11 a 14.

handbolbergamataro3joanA la segona meitat, però, la superioritat va ser contundent. Tot i que en els primers minuts l’equip encara va creure i va aconseguir aguantar el marcador, a partir del 15 a 18 el Mataró prem l’accelerador i aconseguir agafar una renda de fins a 7 gols. És aquí on el Berga abaixa definitivament els braços, i no li queda més que observar com s’escapa la temporada i no es materialitza el miracle.

L’entrenador de l’equip, Quico Sanz, es mostrava dolgut després del partit i considerava que saber el resultat del Sant Andreu havia repercutit negativament en l’actitud de l’equip.

Finalment, el Berga ha acabat com a 12è classificat, amb 12 punts. L’equip que s’ha salvat ha sigut el Sant Andreu, amb 13 punts, mentre que el Cornellà va caure derrotat i queda 13è amb 11. Més enllà d’aquest final de temporada, amb una darrera jornada on 3 equips es jugaven una plaça de permanència, l’entrenador va considerar que era just que l’equip perdés la categoria.

Tot i no haver complert l’objectiu, cal destacar l’evolució de l’equip. En la segona volta, i amb la derrota al camp del GEIEG, el cuer, com a punt d’inflexió, l’equip va aconseguir molts més punts que en la primera. A més, l’entrenador també va destacar diverses coses en positiu de la temporada.

En aquest sentit, sobre la plantilla, Sanz va assegurar que segueix mantenint la seva aposta ferma per aquest bloc de jugadors.

Després d’aquesta derrota caldrà que l’equip aixequi el cap i afronti la temporada següent, com explicava l’entrenador, amb l’ascens com a objectiu. Abans, però, l’equip disputarà l’habitual copa de la post-temporada.