General

Manifest Blaugrana demana la dimissió de Ramon Burniol, d’Avià

Manifest Blaugrana demana la dimissió de Ramon Burniol, d’Avià

Manifest Blaugrana ha demanat públicament la dimissió de Ramon Burniol, d’Avià, com a president de la Federació de Penyes del Berguedà, el Bages i la Cerdanya. La plataforma demostra així el descontent davant l’actitud i les formes utilitzades per Burniol, dijous passat, en la presentació a Llívia del llibre ‘Errors en Blau i Grana’, d’Adrià Soldevila i Abraham Giraldés. Burniol es va referir d’aquesta manera als diners que el Barça rep de Qatar: “m’importa un bledo, com si venen del narcotràfic”.

El president de Manifest Blaugrana, Marc Duch, ha fet arribar una carta a Jordi Cardoner, vicepresident del Barça, i a Joan Manuel Trayer, del Síndic del Soci. En l’escrit, afirma que les declaracions de Ramon Burniol “contravenen de manera absoluta i lamentable tot allò que s’espera d’un representant del FC Barcelona i de tots els seus organismes, executius o socials”. Per aquest motiu, Duch, en representació de l’associació, demana clarament que s’apliqui el reglament: “sol·licitem al Club que requereixi al Sr. Burniol per a que dimiteixi immediatamanet del seu càrrec a la Federació de Penyes del Bages, Berguedà i Cerdanya, i que apliqui el reglament disciplinari del Club en aquells punts que refereixen a les accions de socis que han causat perjudicis a la imatge del Club”.

La carta sencera, publicada al lloc web de Manifest Blaugrana, diu així:

Benvolguts Srs. Cardoner i Trayter,

En la meva condició de soci del FC Barcelona número 94.182 i també com a president de l’Associació Manifest Blaugrana integrada per socis del FC Barcelona que vostès ja coneixen, poso en el seu coneixement el nostre disgust i absolut desencant amb el Sr. Ramon Burniol, President de la Federació de Penyes del Bages, Berguedà i Cerdanya.

Com ja deuen saber, el Sr Burniol, en el marc d’una presentació literària i en qualitat de president de la Federació de Penyes del Bages, Berguedà i Cerdanya – i no pas a títol particular, com bé poden acreditar els presents – va manifestar que l’origen dels diners que han de finançar el FC Barcelona, a ell, li importava ben poc, afirmant que “M’importa un bledo, com si venen del narcotràfic”.

Aquestes declaracions, registrades i difoses arreu, contravenen de manera absoluta i lamentable tot allò què s’espera d’un representant del FC Barcelona i de tots els seus organismes, executius o socials. I, encara més, traeixen el reglament de les Penyes on s’estableix que la finalitat de les penyes – i per definició, d’aquells que les integren – no és altra que “… la projecció pública del FC BARCELONA arreu del món i fomentar els valors històrics del Club i la fraternitat entre els socis, les sòcies i els simpatitzants tot donant suport a les finalitats del Club.”. Fins on coneixem la història del Club, no consta que el finançament amb activitats il·lícites, la vinculació al narcotràfic o l’obtenció de rendiments d’una activitat que va contra la salut pública siguin un valors històrics del Club…

Per això, i també perquè la conducta del Sr. Burniol ha tingut gran transcendència pública i difusió als mitjans de comunicació, arribant al coneixement general, ens remetem a la Normativa de Penyes i als Estatuts del FC Barcelona i sol·licitem al Club que requereixi al Sr. Burniol per a que dimiteixi immediatamanet del seu càrrec a la Federació de Penyes del Bages, Berguedà i Cerdanya, i que apliqui el reglament disciplinari del Club en aquells punts que refereixen a les accions de socis que han causat perjudicis a la imatge del Club.

Cordialment,

Marc Duch Riu

President de l’Associació Manifest Blaugrana

Tal com s’explica en el seu lloc web, Manifest Blaugrana defensa “un model de club arrelat al país, integrat a la societat, propietat dels seus socis i vinculat activament a la societat i la cultura catalanes”. A més, el moviment pretén “aglutinar socis i aficionats barcelonistes, persones representants dels diferents grups d’interès del club, sense aspiracions electorals, indenpendents, associats lliurement i amb un prejecte comú arrelat al lema Més Que Un Club.

FC Barcelona Joan Manuel Trayter Jordi Cardoner Manifest Blaugrana Marc Duch Ramon Burniol

Comentaris