Futbol, Casserres CF, CE Puig-reig B, CE Vilada, CF Sant Salvador de Cercs, Montmajor FC, UE Avià B

El Sant Salvador de Cercs sorprèn i puja a Tercera Catalana

El Sant Salvador de Cercs sorprèn i puja a Tercera Catalana

La combinació era complicada, però la pressió era molt gran per un Avià B que havia dominat la Quarta Catalana des de principi de temporada. El Sant Salvador havia de guanyar al camp del Montmajor, on només el Casserres havia esgarrapat punts, i esperar que l’Avià B empatés o perdés al camp del Súria B. Per la seva banda, els avianesos havien d’aconseguir la victòria a Súria per assegurar-se el campionat. A tot això, el filial de l’Avià sabia que afrontaria el partit sabent el resultat del Sant Salvador, que jugava a Montmajor en el partit avançat de la darrera jornada.

El Sant Salvador va fer els deures. Dissabte a la tarda un centenar d’aficionats van aplegar-se al municipal de Montmajor per presenciar la consecució dels tres punts més valuosos de la temporada dels de Joan Tàpies. Els aficionats de l’Avià, que havien vist com el seu equip ja ensopegava en el mateix escenari dues setmanes abans, tenien l’esperança que el Montmajor donés la sorpresa. Tot i això, el Sant Salvador va sortir molt intens i va aprofitar dues jugades a pilota aturada per segellar la victòria (0-2) i pasar la pilota en terreny avianès.

A més, amb la victòria, el Sant Salvador acabava amb qualsevol opció del Sallent B de jugar la promoció d’ascens. Als sallentins, que jugaven l’endemà contra el Calders, ja no els servia cap combinació per assaltar el segon lloc i s’han hagut de conformar amb la tercera plaça final.

Diumenge, l’ascens passava per Súria. Avianesos, cercorins i tota mena d’aficionats d’arreu de la comarca i rodalies van desplaçar-se fins al muncipal de Súria per conèixer de primera mà el desenllaç d’aquesta temporada a Quarta Catalana. El partit va començar de manera immillorable per l’Avià B. Al minut 1, Eudald Tubau va avançar els seus i encarava el campionat. Malgrat tot, dos gols del surienc Marc Sánchez van capgirar el marcador i donaven esperances al Sant Salvador de proclamar-se campió. A la represa, l’Avià B ho va provar fins al final, però només va ser capaç d’empatar el partit amb un gol de Gerard Macarro a les acaballes de l’enfrontament.

Amb l’empat a 2 entre els filials del Súria i de l’Avià, el Sant Salvador i els avianesos empataven a 59 punts al capdavant de la classificació. Tot i això, el millor balanç golejador dels cercorins va donar-los el campionat.

Després del partit, reaccions molt diferents a un i altre bàndol. Els aficionats i jugadors del Sant Salvador que s’havien desplaçat fins al camp van celebrar l’empat i el campionat juntament amb els jugadors del Súria B, mentre els de l’Avià encaixaven amb ressentiment la duresa del cop.

Gerard Macarro, davanter de l’Avià B i autor del gol de l’empat a Súria, va reconèixer que l’equip estava “molt cardat”, tot i que va mostrar-se confiat en què l’equip aconseguís sortir-se’n de cara al partit per la promoció. Macarro va reconèixer que l’equip “va estar una mica fora del partit” i va rebre dos gols que “van passar molta factura”.

Pel que fa a l’altre cara de la moneda, Entre Rivals va poder parlar amb el capità del Sant Salvador, Albert Fernández Petit, pocs intants després del final del partit a Súria. Petit, que no va poder assistir al partit a Súria, va mostrar-se “sorprès” per l’empat. “Fa temps estàvem a dos punts i, tot i que nosaltres treballàvem, no esperàvem que arribés aquest moment”, va dir. En aquest sentit, el capità va reconèixer que dissabte, amb la victòria a Montmajor, “vam celebrar més que ens asseguràvem fer la promoció, que no pas les opcions de pujar de categoria”.

La resta de la jornada no suposa gaire canvis a la classificació final

A banda del sonat canvi a la part més alta de la classificació, la taula ha patit poques variacions respecte la penúltima jornada. El Montmajor, tot i la derrota en el darrer partit de la temporada contra el Sant Salvador, acaba el campionat en una meritòria cinquena posició, amb 46 punts. El següent equip de la comarca a la classificació és el Casserres, que va perdre a casa contra el Vilada en l’última jornada però manté el sisè lloc, amb 36 punts. Els viladins, per la seva banda, confirmen un bon final de temporada, amb 9 punts dels darrers 12 possibles, i acaben a la tretzena posició, amb 22 punts. L’altre equip de la comarca a la categoria és el Puig-reig B, que ha acabat la temporada amb bon peu, guanyant al Navarcles per 2 a 1. D’aquesta manera, els puigreigencs avancen al Navarcles i acaben a l’onzena posició final, amb 25 punts.

Foto. Jordi Serra.

Albert Fernández Petit Ascens Gerard Macarro Quarta Catalana

Comentaris