Futbol, C AT Gironella

Un bon partit contra el Caldes permet al Gironella sortir del descens (3-0)

Un bon partit contra el Caldes permet al Gironella sortir del descens (3-0)

Ahir era el dia. Els resultats havien acompanyat i els gironellencs ho van aprofitar. Van fer una primera mitja hora molt bona, van avançar-se gràcies a un golàs de Toni Sibila des de fora l’àrea en el minut 3, van ampliar l’avantatge amb un gol d’Èric arran del descans i van sentenciar el partit amb un gol de Ferran Sibila després d’una gran jugada col·lectiva. Amb tot això, els de Ponti van tenir un partit bastant plàcid, sempre patir en defensa i sense que Chiscu hagués d’intervenir. Amb el xiulet final, després de molt esforç, els gironellencs són sisens d’últims i surten definitivament del descens.

gironellavscaldes3Els locals van sortir molt ficats al partit. I després d’una pilota penjada a l’àrea i de reclamar una falta sobre Pol Ginestà, l’esfèric va arribar als peus de Toni Sibila, que se la va col·locar a l’esquerra i va connectar un xut imparable que va col·lar-se per tota l’esquadra de la porteria defensada per Víctor, fent inútil l’estirada d’aquest. Els de Ponti es posaven per davant en el marcador i això els va donar ales. La circulació de la pilota era molt bona, els mitjos estaven entrant molt en joc i el control era total. Un control que no es traduïa en ocasions de gol molt clares a causa de la precipitació en l’última passada. Una incorporació de Maza no va poder finalitzar amb una bona centrada; una rematada d’Àngel a la sortida d’un córner va estavellar-se contra el travesser i u xut de falta de Pau Ragués va marxar lleugerament per sobre el travesser. Precisament, en aquesta falta es va lesionar Pep Arqué, que va ser substituït per Èric.

I d’aquí fins al descans, els gironellencs van perdre una mica el nord. Les imprecisions van començar a ser freqüents en l’equip de Ponti que ja no es trobava tant còmode sobre el terreny de joc. Tot i això, els calderins no arribaven amb perill a la porteria de Chiscu i només ho van fer en els últims cinc minuts de la primera meitat a causa de dues pèrdues dels locals en la sortida de pilota. A més, els gironellencs tenien les línies més separades i això provocava que l’equip ja no estigués tant compacte i la circulació no fos tant fluida. Però quan semblava que s’arribaria al descans amb l’1-0, va arribar la jugada polèmica del partit. després d’una combinació entre Ferran Prat i Safont, aquest segon va enviar una passada que va arribar als peus d’Èric, segons els calderins en fora de joc. Aquest va controlar la pilota i va superar Víctor amb un xut alt que va col·lar-se a la porteria.

A la represa, els calderins van continuar protestant totes les decisions arbitrals arran de la indignació produïda pel segon gol i van intensificar la pressió sobre la sortida de pilota dels gironellencs però aquests la treien força bé. Quan apareixien les figures dels migcampistes, els locals creaven perill. Així, després d’una centrada de Ferran Prat, Àngel no va poder arribar a la rematada, ja que el defensa es va anticipar i la va enviar a córner. Moltes de les pilotes passaven pels peus de Ferran Sibila, que combinant amb Guifré i Safont les enviaven d’un cantó a l’altre. I després d’una bona combinació entre els tres mitjos, la pilota va arribar a peus de Maza. Aquest va realitzar una gran acció individual, va desfer-se del seu marcador i va arribar a línia de fons. La seva passada va arribar als peus de Ferran Sibila, que amb un xut creuat va batre Víctor i va posar el definitiu 3-0 en el marcador.

gironellavscaldes2A partir d’aquí, amb vint minuts per davant, els gironellencs es van dedicar a controlar el partit, a no cometre errades en defensa i a fer arribar pilotes als davanters perquè aquests continuessin generant perill. Una diagonal d’Èric va acabar amb no res. Dues passades cap a Pau Ragués van ser tallades en última instància i una altra jugada d’Èric va acabar en servei de porteria després que aquest no pogués connectar una bona rematada. Per part visitant, un llançament de falta de Roger va ser blocat fàcilment per Chiscu. Els calderins ho van intentar mitjançant córners però els de Ponti es van mostrar força segurs a darrere i van aconseguir acabar el partit sense encaixar cap gol.

Amb el xiulet final, els gironellencs van sumar tres punts vitals de cara a complir l’objectiu de la salvació. Tres punts que ara mateix els treuen del descens definitivament i els deixen sisens d’últims.

En la pròxima jornada, els de Ponti visitaran el camp del Bellavista Milan, que en la primera volta els va vèncer per 0-6 i intentaran venjar-se’n.

 

FITXA TÈCNICA

CF Atlètic Gironella: Guillem Maza, Ferran Prat, Guifré Dalmau, David Safont, Ferran Prat, Pau Ragués, Pol Ginestà, Antoni Sibila, Josep Arqué, Àngel de la Concepción, Francisco Manuel Rodríguez. També van participar: Èric Santmartí, Artur Feliu, Miquel Noguera, Rafael Zafra, Marc Oses.

CF Caldes Montbui: Victor Vilarrasa, Álvaro Puerto, Jorge Luis Vargas, Carles Valls, Pol Martí, Arnau Fortuny, Joan Sierra, David Villegas, David Ferran, Joaquín Ruiz, Roger Castellvell. També van participar: Marcelo Sebastian Villegas, Aleix Aguilar, Mamadou Diakhite.

 

Declaracions del segon entrenador del Gironella, Ivan Corizo:

 

Fotos:  Toni Canyameras

Comentaris