Futbol, C AT Gironella B, CE Berga, CE Olvan, CE Puig-reig

#3CAT7 | Berga i Puig-reig, vencedors del cap de setmana de derbis comarcals

#3CAT7 | Berga i Puig-reig, vencedors del cap de setmana de derbis comarcals

Jornada de cares i creus a Tercera Catalana. Els quatre equips del Berguedà que militen al grup 7 van enfrontar-se entre si el passat cap de setmana, en els partits corresponents a la 26a jornada del campionat. La coincidència va propiciar que hi haguessin dos guanyadors, però també dos perdedors.

El Berga necessitava guanyar a Olvan per arribar al trascendental partit de diumenge vinent contra el Matadepera com a colíder. No va ser fàcil. Octavi Casasampera va avançar l’Olvan al minut 6 però el Berga va capgirar el marcador abans d’arribar a la mitja hora de joc, amb un gol en pròpia porteria i un altre de Cesar Andrés Caicedo. Tot semblava indicar que s’arribaria a la mitja part amb avantatge en el marcador pel Berga però Gerard Adelantado es va encarregar d’impedir-ho, restablint la igualada al minut 39. Amb el 2 a 2 va arribar-se al descans. A la represa, el Berga acabaria marcant el gol de la victòria, però no seria fins al minut 73. L’autor del gol va ser Agus Casanovas.

La victòria, com dèiem, manté el Berga empatat a punts a la primera posició amb el Matadepera. Per la seva banda, l’Olvan s’acosta perillosament a la zona de descens. Ara mateix és l’equip que marca el tall, però dues victòries consecutives del Marganell fan que la zona vermella sigui només dos punts per sota de l’Olvan.

En l’altre derbi de la jornada, el Puig-reig va haver de lluitar fins el darrer minut de partit per superar el filial del Gironella. El conjunt dirigit per Joan Flores va acabar guanyant per 0 a 2 però els dos gols no van arribar fins a les acaballes del partit. El primer el va fer Marià Casals al minut 73, mentre que el segon i definitiu va ser de Miquel Dalmases al minut 89 de partit.

El resultat permet mantenir la cinquena posició al Puig-reig, que trenca una mala ratxa de 5 partits sense guanyar. A més, els de Joan Flores retallen tres punts al quart classificat, el Santpedor, que aquesta setmana ha ensopegat. Pel que fa al Gironella B, segueix a la 17a posició, en zona de descens, i cada cop té més difícil la permanència a la categoria. Ara mateix, a falta de 8 jornades i 24 punts per disputar, la salvació és a 12 punts pel Gironella B.

Aquest cap de setmana, jornada llaminera

Les coincidències continuaran en la jornada 27 d’aquest grup 7 de Tercera Catalana. El proper cap de setmana servirà per viure quatre grans enfrontaments: el primer classificat s’enfrontarà contra el segon, el tercer ho farà contra el quart, el cinquè es veurà les cares amb el sisè, i l’equip que ara mateix marca el tall jugarà al camp del primer dels equips de la zona de descens.

En primer lloc, partit trascendental a la zona més alta de la classificació. El Berga rebrà la visita de l’actual líder, el Matadepera, que empata a 60 punts amb els berguedans però que encara no ha perdut cap partit aquesta temporada. Un esglaó més avall, Can Trias i Santpedor s’enfrontaran per decidir si la lluita per la tercera plaça s’estreny una mica més o si el Can Trias es distancia i s’apropa als dos de dalt. Encara més avall, el Puig-reig (5è, 42 punts) rebrà la visita del Fruitosenc (6è, 41 punts), amb la cinquena plaça en joc. I a la zona crítica de la classificació, l’Olvan, que com dèiem és l’equip que marca el tall, jugarà al camp del Marganell, el primer dels equips que baixarien però que és a només dos punts de l’Olvan. Per la seva banda, el Gironella B jugarà a Navàs, on té la necessitat de sumar punts si no vol que la salvació s’escapi encara més.

Tercera Catalana

Comentaris