Futbol, Casserres CF, CE Puig-reig B, CE Vilada, CF Sant Salvador de Cercs, Montmajor FC, UE Avià B

#4CAT1 | El Montmajor estreny una mica més la lluita per l’ascens

El Sant Salvador ja és a només dos punts de l’Avià B, líder de la categoria durant tota la temporada. Els avianesos van punxar a Montmajor per la mínima (1-0), mentre que el Sant Salvador va fer els deures a Puig-reig i va guanyar per 0 a 2. Amb aquests dos marcadors, l’Avià B segueix com a líder de la categoria, amb 55 punts, però el Sant Salvador ja és a 2 punts i en suma 53. El Sallent B tampoc perd pistonada després de guanyar còmodament al Navarcles (4-0) i és tercer amb 52 punts. Per la seva banda, el Montmajor, que amb la d’aquesta setmana suma una nova victòria a casa -ha sumat 33 punts dels 36 possibles com a local-, puja fins la quarta posició, amb 46 punts.

El Casserres pràcticament es va assegurar la sisena plaça, guanyant al Súria B per 3 a 1. A la part baixa de la classificació, el Vilada va sumar una nova derrota, al camp del Puigcerdà per un contundent 5 a 1. La derrota, però, no ocasiona canvis a la classificació: el Vilada segueix 13è, amb 16 punts, a 6 del Puig-reig B, que és 12è, i un per sobre del Valls de Torroella, que és el cuer de la categoria.

Sobre el paper, l’ascens es decidirà l’última jornada

Si no hi ha sorpreses, Avià B, Sant Salvador i Sallent B lluitaran per aconseguir les dues primeres places de la classificació fins el darrer minut de lliga. L’Avià B té pràcticament assegurada la promoció i depèn de si mateix per proclamar-se campió i aconseguir l’ascens directe. Ara bé, una hipotètica relliscada dels avianesos posaria en perill la seva posició de privilegi. Aquestes són les possibles combinacions:

  • L’Avià B jugarà contra el Casserres a casa i contra el Súria B com a visitant. Si suma guanya els dos partits o n’empata un i guanya l’altre, serà campió de lliga i pujarà directament a Tercera Catalana.
  • El Sant Salvador de Cercs jugarà contra el Puigcerdà a casa i al camp del Montmajor en la darrera jornada. Ha de guanyar els dos partits i esperarar que l’Avià B en perdi un. Si això passa, serà campió i pujarà directament a Tercera Catalana. El gol average entre tots dos és favorable a l’Avià B (2 a 3 a Sant Jordi i 1 a 2 a Avià). Malgrat tot, no pot badar. El Sallent B és tercer, a només un punt i li té el gol average guanyat.
  • El Sallent B jugarà al camp de la Monistrolenca i a casa contra el Calders. Les seves opcions de guanyar la lliga són molt remotes: ha de guanyar els dos partits, l’Avià B els ha de perdre tots dos i el Sant Salvador n’ha de perdre o empatar un. Si les tres premises es compleixen, el Sallent B serà campió. Un hipotètic empat a punts amb el Sant Salvador afavoreix al Sallent B, que té el gol average a favor (1 a 2 a Sant Jordi i 3 a 1 a Sallent). Per contra, un empat a punts de Sallent B  i Avià cauria del cantó avianès (3 a 1 a Avià i 3 a 2 a Sallent).

Quarta Catalana

Comentaris