Futbol, UE Avià

L’Avià assalta Vilassar i ja és en zona de promoció (3-4)

L’Avià assalta Vilassar i ja és en zona de promoció (3-4)

Cop d’efecte que serveix per presentar candidatura a l’ascens. L’Avià va assaltar el camp del Villassar amb una victòria per 3 a 4 que el col·loca a la segona posició i, per tant, en zona de promoció, i a només un punt del líder, que segueix sent el propi Vilassar. En qualsevol cas, al municipal Xevi Ramon, probablement es va veure el millor partit d’aquesta temporada de l’Avià d’Oliver Ballabriga.

El marcador final, però, no s’entendria sense un condicionant: les jugades a pilota aturada. El 0 a 1 va arribar abans del quart d’hora de partit dels peus de Joan Noguera. Al minut 13, el capità avianès va transformar un penal provocat per Max Morell per avançar als seus. A partir d’aquí, tots dos equips van tenir diverses oportunitats per moure el marcador i el primer en aconseguir-ho va ser el Vilassar. Tot i això, no va ser fins al minut 37. Blanchbar va rematar amb el peu i al pal llarg una bona centrada des de la zona de mitjos, col·locant l’empat a 1 al marcador. Sigui com sigui, l’alegria va durar ben poc als locals, que van veure com dos minuts més tard l’Avià tornava a avançar-se. El defensa vilassarenc Soufiane va pentinar cap a la seva pròpia porteria una centrada de l’Avià, agafant desprevingut al porter del Vilassar. Amb l’1 a 2, tots dos equips van enfilar el túnel de vestidors.

A la represa, el Vilassar va sortir amb molt més de nervi i empenta i no va tardar en aconseguir la igualada. Va ser Cebri, de falta directe, al minut 47, fent el primer dels tres gols de falta que es marcarien al llarg del partit. La resposta avianesa, altre cop immediata; la forma, magistral. Joan Noguera va decidir fer el gol de la jornada, col·locant un servei de falta des de molt lluny a l’escaire de la porteria vilassarenca. Era el tercer cop que l’Avià s’avançava i Noguera aixecava el dit per ser el millor jugador del partit.

Però això no va ser tot. Al minut 62 i amb 2 a 3 a favor, el davanter Max Morell va ampliar l’avantatge en el marcador, rematant de cap una bona centrada de Noguera. El 2 a 4 començava a fer tremolar les dents del líder, que ho va seguir intentant fins al final. L’Avià, per la seva banda, va dedicar-se a gestionar l’avantatge, tancat al darrera i resistint una i altre vegada amb una defensa molt sòlida. En qualsevol cas, al minut 78, el Vilassar va posar emoció al partit amb el 3 a 4. Manga va fer el tercer i últim gol de falta del partit amb un bon xut des de la frontal.

A partir d’aquí, el Vilassar es va llançar sobre la porteria avianesa en busca de l’empat que no arribaria. La bona defensa de l’Avià acabaria sent clau perquè els tres punts recalessin al Berguedà.

La victòria, no només evita que el Vilassar es distanciï a la classificació, sinó que fa que l’Avià es col·loqui segon: a només un punt del líder, que segueix sent el conjunt vilassarenc, i empatat a punts amb Horta, Sants i la Jonquera. Ara, a falta d’11 jornades pel final de la competició, l’Avià depèn de si mateix per jugar la promoció d’ascens. El proper repte és la setmana que ve, a casa, contra el Vic i, per tant, en un interessant derbi intercomarcal.

1CAT10803

FITXA TÈCNICA:

UE VILASSAR: Imanol Castilla, Javier González, Adrià Blanchar, Alberto Aybar, Benito Felix Montalvo, Lluís Tejero, Soufiane El Maymouni, Sergio González, Marc Masip, Agustín Alberto Manga i Marcel Espanya. També van jugar Cebrià Queralt, Alex Pompido i Guillem Muñoz,

UE AVIÀ: Marc Guillén, Toni Líria, Roger Brunet, Marc Torres, Marc Guijarro ‘Gigi’, Joan Noguera, Arnau Ruiz, Aleix Béjar, Max Morell, David Fernández ‘Peke’, Oriol Dalmau. També van jugar Ivan Lianes, Pablo Mitjans i Jordi Esteve.

GOLS:

Min. 13. Joan Noguera, 0-1.

Min. 37. Adrià Blanchart, 1-1.

Min. 39. Soufiane El Maymouni (PP), 1-2.

Min. 47.  Cebrià Queralt, 2-2.

Min. 55. Joan Noguera, 2-3.

Min. 62. Max Morell, 2-4.

Min. 78. Agustín Alberto Manga, 3-4.

Foto. UE Avià (@UE_Avià)

Joan Noguera Oliver Ballabriga Primera Catalana Vilassar

Comentaris