Futbol, UE Avià

Victòria antològica de l’Avià contra la Jonquera (2-1)

Victòria antològica de l’Avià contra la Jonquera (2-1)

Tres punts en forma de catapulta. L’Avià s’imposa a la Jonquera per 2 a 1 i passa a ser segon, empatat amb 4 equips més, i a només un punt del nou líder en solitari, el Vilassar de Mar.

La primera mitja hora de joc va ser de clar domini de l’Avià, que en va tenir tres de molt clares. Arribats al minut 30, però, les forces es van equilibrar i la Jonquera va gaudir de les millors ocasions per avançar-se. En aquest tram de partit, el porter avianès Sergi Porcel va ser providencial, aturant un u contra u a les acaballes del primer temps. En qualsevol cas, les defenses van imposar-se als atacs i es va arribar al descans amb el 0 a 0 inicial.

A la represa, el partit es va trencar. Les ocasions anaven d’una banda a l’altra del camp i qualsevol dels dos equips podria haver-se avançat. Tot i això, l’únic que va aconseguir-ho va ser l’Avià. Al minut 62, una bona jugada col·lectiva per banda dreta va acabar amb una centrada que va rematar a plaer des del punt de penal Josep Casasayas, que feia el primer dels avianesos. A partir d’aquí, la Jonquera va buscar l’empat i no va tardar massa en aconseguir-lo. Quan feia poc més de deu minuts que Casasayas havia fet el primer gol del partit, Ivan Ruiz va empatar pels empordanesos en una jugada que va néixer a banda dreta i que el propi Ruiz va rematar lliure de marca i amb el peu des de l’interior de l’àrea.

Amb empat a 1, el partit va seguir embogit però el desencert de tots dos equips de cara a porteria va fer que no es decidís fins als darrers minuts. Al minut 87, però, Toni Líria va fer saltar els aficionats avianesos dels seus seients, rematant de cap una falta lateral servida per Pablo Mitjans i col·locant un 2 a 1 al marcador que acabaria sent definitiu. En els darrers compassos de partit, la Jonquera va apretar per esgarrapar algun punt però l’Avià es va mostrar sòlid i el resultat no es va moure.

Amb aquesta victòria, com dèiem, la Unió Esportiva Avià se situa segona, empatada amb 4 equips més a 34 punts, i a només un del Vilassar -ara mateix líder en solitari amb 35 punts, gràcies a l’empat a 0 aconseguit aquesta mateixa tarda a l’Escala-.

1CAT

De cara a la setmana que ve, partidàs: Manresa i Avià s’enfrontaran al Congost. El guanyador de l’enfrontament bé podria ser el nou líder de Primera Catalana, ja que tots dos equips es troben empatats a 34 punts, a l’estela del Vilassar de Mar. A més a més, el partit és un dels més esperats de la temporada per tots dos equips per la rivalitat que hi ha hagut sempre entre aquests dos referents a la Catalunya Central.

FITXA TÈCNICA:

UE AVIÀ: Sergi Porcel, Eduard Garcia, Toni Líria, Marc Torres, Josep Casasayas, Miki López, Marc Guijarro, Joan Noguera, Arnau Ruiz, Max Morell, Pol Pintó. També van jugar Oriol Martínez, Pablo Mitjans, Aleix Béjar, David Fernández i Oriol Dalmau.

UE LA JONQUERA: Antonio Montero, Matthew Origoya Edile, Ignasi Massó, Joel Rama, Jordi Alforcea, Pol Compte, Benaissa Zoubai, Cheikh Amadou Barry, Gerard Muñoz, Francisco Pérez i Ivan Ruiz. També van jugar Albert Bassols, Carlos Chacón, Henry Edgar Gilham i Josep Vergara.

GOLS:

Min. 62. Josep Casasayas, 1-0.

Minut 73. Ivan Ruíz, 1-1.

Min. 87. Toni Líria, 2-1.

La Jonquera Oliver Ballabriga Primera Catalana

Comentaris