Bàsquet

Neix el CE Bàsquet Avià

Neix el CE Bàsquet Avià

Neix un nou club de bàsquet a la comarca. Dissabte es va fer el primer entrenament del Club Esportiu Bàsquet Avià, amb la presència de 14 jugadors. La intenció dels seus responsables és ara crear un equip capaç de competir en condicions, de cara a la propera temporada, però prioritzant sempre el bon ambient.

Segons els fundadors, el club neix d’un grup de joves “amb ganes de jugar a bàsquet”, que prioritzen “fer esport i fer ambient” abans que ser competitius. En aquest sentit, afirmen que no es crea l’entitat per falta d’oferta a la comarca, sinó que van buscar un lloc on poder-se ajuntar amb diversa gent interessada que coneixien. El perfil d’aquests jugadors és de gent entre 20 i 25 però, segons va dir Cesc Torrents, tresorer del club, en una entrevista a Entre Rivals, estan oberts a tot: “Si hi hagués diverses edats i hi hagués noies, podríem oferir més horaris i buscaríem altres possibilitats. Ara, però, volem veure una mica quanta gent serem”. De fet, l’Ajuntament ha plantejat als impulsors la idea de crear un equip de categoria Mini. En aquesta línia, Xavier Mujal, president del club, va remarcar que també hi ha “jugadors que han jugat a bàsquet, però n’hi ha que mai ho havien fet en un club”, i ha animat a tothom qui vulgui participar que no tingui por i ho faci.

L’equip s’entrenarà al nou poliesportiu d’Avia, encara no acabat, on hi ha “algun problema”, segons ha afirmat Torrents. “S’han d’acabar els vestidors, la pista s’ha d’escombrar perquè hi cau pols i, quan plogui, potser entrarà aigua”, ha dit. En aquest sentit, Mujal va destacar les facilitats de l’Ajuntament a l’hora de crear el club i fer ús de les instal·lacions, tant com en ajudar en el finançament inicial. “Ens van obrir les portes i ens ho van oferir tot”, va dir.

Els entrenaments, però, es fan – de moment – sense cap entrenador concret. “Ens ho muntem entre nosaltres, no tenim pressupost per pagar a un entrenador. En un futur pròxim buscarem algú que ens ho fes sense cobrar i estigues motivat”, va explicar el president.

L’equip està obert a tothom. Es pot contactar amb els responsables a través de diverses vies: anar als entrenaments dels dissabtes de 12 a 14 hores, a través de Facebook al perfil “Club Esportiu Bàsquet Avià” o enviant un correu a basquetjoves@gmail.com.

Estructura interna

L’estructura interna del club està formada pels tres fundadors del club: Xavier Mujal com a president, Marc Parera com a secretari i Cesc Torrents com a tresorer. A més, també s’hi va incorporar, com a vocal, Adrià Rebolledo, regidor d’esports a l’Ajuntament d’Avià, per fer-ho de forma conjunta amb el consistori. Tot i això, aquesta estructura “és oberta”.

 

Escolta l’entrevista amb Xavier Mujal i Cesc Torrents, fundadors del Club Esportiu Bàsquet Avià.

Comentaris