General, Muntanya

La berguedana Clàudia Sabata, escollida esportista amb més projecció femenina de 2018

La berguedana Clàudia Sabata, escollida esportista amb més projecció femenina de 2018
Clàudia Sabata disputant el Campionat del Món d'Skyrunning. JORDI SARAGOSSA

Clàudia Sabata segueix assolint noves fites. En aquesta ocasió, la berguedana ha estat reconeguda com a esportista amb més projecció femenina de 2018 per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

La corredora de curses de muntanya i esquiadora ha completat enguany una altra gran temporada, proclamant-se campiona del Món júnior de Curses per muntanya, subcampiona del Món júnior de curses verticals i subcampiona una cursa de casa com la Nit Pirineu. La dues vegades guanyadora de l’Esportista de l’anydarrers dies ha estat preparant la temporada 2019, participant en les estades d’esquí de muntanya de la selecció catalana a Tignes. L’atleta dels Mountain Runners del Berguedà s’integrarà ara a la selecció absoluta de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb qui competirà en diferents proves de la Copa del Món.

Els guanyadors s’han anunciat avui i s’entregaran en la 22a Festa de l’Esport Català, que se celebrarà el dia 15 de gener de 2019 al CaixaForum de Barcelona. La berguedana comparteix lloc en una llista amb figures com el futbolista Jordi Alba i la nedadora Jèssica Vall (millors esportistes masculí i femení), l’exjugador de bàsquet Joan Carles Navarro (premi a l’esportista llegendari) o l’entrenador de futbol Joan Francesc ‘Rubi’ Ferrer (millor entrenador).

clàudia sabata Curses de muntanya muntanya Nit de l'Esport nit de l'esport berguedà running sabata

Comentaris