Futbol, CE Berga

El Berga salda amb empat el duel de la part alta (1-1)

L'equip berguedà celebra el gol que posava la igualada al marcador. ALEIX CAMPRUBÍ

El Berga ha aconseguit treure un empat en la primera prova de foc important de la temporada, en un partit amb alts i baixos que, fins i tot, podria haver acabat guanyant. L’enfrontament contra qui era el segon classificat, el Joanenc, va acabar amb un 1 a 1 que manté als berguedans líders, a 4 dels bagencs, i 3 per sobre del Parets, ara segon.

La primera part va ser d’allò més avorrida per l’espectador. Després d’un inici dividit, el Joanenc va tenir millors minuts, sense generar ocasions, mentre a la segona meitat dels primers 45 minuts el Berga va igualar l’enfrontament i va generar un parell d’aproximacions, una recuperació en zona de perill de Jordi Torner que va centrar després de combinar amb Sergi Ruiz, però no va trobar rematador, i una recuperació de Marc Torres que va centrar Ruiz, però que no va arribar a contactar amb Joan Noguera. El respecte es va imposar en els dos equips, que no van rematar a porteria amb perill, i van arribar al descans amb empat a res.

Els berguedans van sortir a buscar el gol a la segona meitat, aconseguint diverses ocasions de gol, una de clara a través d’un córner que per poc no va arribar a rematar cap jugador, una conducció de Joanet per la banda esquerra, que va acabar amb una diagonal i una rematada massa centrada que va refusar el porter, una jugada per línia de fons de Ruiz que no va trobar rematador i un xut de Sala molt llunyà i massa centrat. Els visitants van aconseguir alguna oportunitat comptada, una de les quals va obliga al porter Sergi Porcel a intervenir, després que un davanter superés la defensa per velocitat. Amb el pas dels minuts el Joanenc va aconseguir anar aculant els blanc i vermells, fins que una passada en profunditat va connectar amb una diagonal d’Alberto Criado, que va picar la pilota creuada per sobre el porter per avançar als visitants (62′).

A partir del gol, els bagencs disposaren de bons minuts, imposant un ritme alt, per bé que no aconseguiren cap oportunitat clara. El Berga va tornar a tenir diverses oportunitats de gol, amb una falta de Noguera que va sortir sobre el travesser, un córner que va caure a peus de José Maria López Yuti a l’àrea petita, però la rematada va rebota en un defensa, un servei de Porcel que es va filtrar entre els centrals però Sergi Ruiz va xutar al cos del porter, i el refús tampoc el va poder aprofitar Yuti amb el porter desubicat. Finalment, quan semblava que no arribaria, Torres va aprofitar per rematar una pilota després d’un córner amb diversos rebots (77′). Amb l’1 a 1, els dos equips s’aferraren a l’empat, el ritme va baixar i, per bé que el Berga va seguir buscant el gol, no hi va haver més ocasions clares.

L’empat ratifica al Berga a la primera posició, amb 28 punts, mantenint els 4 amb el Joanenc, per bé que la victòria del Parets situa a l’equip a 3 dels berguedans. La classificació sencera, AQUÍ.

De cara a la propera jornada, els blanc i vermells visitaran el camp del Masnou, un rival complicat que és vuitè amb 21 punts. + PROPERA JORNADA.