Futbol, CE Berga

L’estratègia com a clau del triomf (2-1)

L’estratègia com a clau del triomf (2-1)
Jordi Torner va obrir el marcador ahir a la tarda. LÍDIA LÓPEZ

Davant de partits enrevessats, la tàctica obre el camí. El CE Berga oblida la derrota a Mollet del Vallès imposant-se al CF Folgueroles per 2 a 1. L’equip va notar positivament la reincorporació en atac de Noguera, Bertrans i Joanet, baixes la setmana passada, i va embutxacar-se els tres punts gràcies a dos gols de Torner i Blanch a pilota aturada, donant fe que el treball de les jugades pot ser decisiu a l’hora de sumar punts.

El partit va començar de menys a més pels locals, que a mesura que van anar tocant la pilota, es van acostar a l’àrea visitant fins a aconseguir el primer gol. Jordi Torner remata al fons de la xarxa un servei de córner (17’) sentenciant la bona arrencada del Berga pressionant a dalt. Després del gol, la situació es va anar girant progressivament, sent els visitants els que ocupen l’àrea rival, creant ocasions tímides fins als darrers minuts del període, on sí van tenir xuts de perill que no van poder travessar la defensa local. Les ocasions més clares de la segona part de la primera meitat, però, van ser les dues de Sergi Ruiz, que va provar sort en un xut directe des del punt de córner i amb una vaselina que va picar al travesser. Amb l’1 a 0 al marcador i una part molt competida, el partit restava molt obert de cara la segona part.

A la represa, eren els del Folgueroles els que sortien fent pressió, necessitats de retallar el gol del Berga, i collava als locals a la seva àrea. Els osonencs feien un primer avís en un xut que agafava al porter Dani Peralta avançat i la porteria buida que sortia fregant el pal per a la sort local, però al cap de dos minuts, feien l’acció bona en un llançament de falta que recuperava la igualtat al marcador (59’). Els berguedans van recuperar la concentració amb el gol visitant i, si bé el ritme ja havia estat minvat per una arrencada espessa del període, van poder anar traient la pilota de la seva àrea i tornar a avançar posicions dins del camp. Una vegada més, era una acció a pilota aturada la quina decantava la balança a favor del Berga, després que Carles Blanch rematés de cap (68’) un llançament de falta a tocar de l’àrea visitant.

El joc es va mantenir igualat després del segon gol dels de Prat, on cap dels dos equips es resignava a deixar morir el partit. Ambdós conjunts optaven per fer un joc aeri que acostés les línies a les àrees contràries i despistar l’adversari amb una contra ràpida, si bé no en va sorgir resultat i els minuts es notaven a uns i altres. Els de Folgueroles va fer una darrera empenta els últims minuts que va allargar l’angoixa fins a un període d’afegit que semblava no acabar i on els onze jugadors osonencs es van bolcar a l’àrea petita local. Però un Berga sòlid en defensa no va permetre deixar escapar la victòria i el xiulet final va fer saltar del tot la frustració de l’equip tècnic visitant, que va suposar una targeta vermella a l’entrenador del Folgueroles quan els jugadors ja desfilaven cap als vestidors.

La victòria al Municipal fa saltar als berguedans fins la 9a posició de la classificació, amb 33 punts. La setmana vinent el Berga es desplaçarà a Les Franqueses del Vallès, per mesurar-se al Bellavista Milan, cuer de la categoria amb només 2 punts sumats.

El post-partit: CE Berga 2 – CF Folgueroles 1

pratJoan Prat Entrenador del CE Berga

“Era un partit important per a nosaltres, per tornar a guanyar. I, de fet, sumar aquests tres punts ha estat el més positiu del partit d’avui. Hem abaixat el ritme a la segona part i ens ha costat molt mantenir-nos, potser ha estat dels dies que hem tingut menys ritme. És veritat que venim d’una setmana que no hem pogut entrenar correctament per culpa de la neu i no és per buscar excuses, però crec que s’ha notat també. El partit s’ha decidit amb dues jugades d’estratègia, ben treballades i que, avui hem demostrat, són importants per sumar punts.”

blanchretallCarles Blanch Jugador del CE Berga

“Avui hem sortit bastant bé i per això hem aconseguit marcar un gol d’hora. A partir d’aquí, hem començat a dominar més però també ens hem precipitat una mica. Hem sofert al final de la primera part i al començament de la segona, que ha estat quan ha arribat el seu gol i ha estat en aquest moment que hem tornat a tirar endavant les línies i hem pressionat bé. Finalment, el joc a pilota parada és el que ens ha donat el partit. És en els partits que costa més jugar i que són més travats els que hem de tibar d’això, de l’estratègia.”

Acta del partit 

Classificació del Grup 4 de Segona Catalana

Les imatges del partit

IMG_1200 IMG_1225 IMG_1231 IMG_1239 IMG_1244 IMG_1248 IMG_1260 IMG_1310 IMG_1316 IMG_1322 IMG_1332 IMG_1344 IMG_1361 IMG_1386

Berga carles blanch CE Berga Folgueroles Futbol Joan Prat Segona Catalana

Comentaris

Notícies relacionades