Atletisme

Toni Bernadó, Anna Garcia, El Mehdi Aboujanah i Núria Cascante guanyen els 5 i 10km urbans de Berga

Toni Bernadó, Anna Garcia, El Mehdi Aboujanah i Núria Cascante guanyen els 5 i 10km urbans de Berga
La berguedana Núria Cascante ha fet la seva marca personal i el millor temps del club, el JAB, en una prova de 5km. ALEIX CAMPRUBÍ

La sisena edició dels 5 i 10km urbans de Berga ja té guanyadors. Toni Bernadó i Anna Garcia han estat els més ràpids en la prova dels 10km i El Mehdi Aboujanah i Núria Cascante s’han endut la dels 5. Tot plegat ha estat aquest diumenge, dia 4 de març, pels carrers de la capital del Berguedà enmig d’un ambient espectacular i amb un cartell de luxe que barrejava atletes de nivell amb altres de populars vinguts d’arreu del territori.

Bernadó ha fet bons els pronòstics: 33 minuts i 8 segons és el que li ha fet falta per completar els 10 quilòmetres del circuit dissenyat pel nucli urbà de Berga i creuar la línia d’arribada abans que ningú. L’atleta andorrà ja coneixia el recorregut, i és que ja va guanyar la prova l’any passat per davant dels mateixos homes que avui l’han acompanyat al podi: Guillem Fernàndez i Xavi Tomasa. Això sí, aquest cop el segon i el tercer classificat s’han intercanviat els papers: Tomasa ha estat segon, amb una marca de 33 minuts i 54 segons; i Fernàndez ha estat tercer, amb un temps de 34 minuts i 23 segons.

En categoria femenina, la guanyadora ha estat local. Anna Garcia, del JAB, ha demostrat el seu bon moment de forma i ha pujat el calaix més alt del podi després de completar el circuit amb un temps de 41 minuts i 2 segons. La segona posició ha estat per a Núria Pubill, amb una marca de 41 minuts i 26 segons; i el podi l’ha completat la també berguedana i guanyadora l’any passat, Vanesa Chirveches, que ha creuat la línia d’arribada en 42 minuts i 7 segons.

En els 5 quilòmetres, el guanyador ha estat l’atleta del FC Barcelona El Mehdi Aboujanah, amb un temps estratosfèric de 15 minuts i 16 segons que ha suposat el nou rècord històric de la prova. Fins ara el rècord era de Marc Alcalà, que l’any 2013 va guanyar la prova amb una marca de 15 minuts i 19 segons. Darrere Aboujanah ha arribat el bagenc Marc Valdés, de Santpedor, amb un temps de 16 minuts i 13 segons. Ha completat el podi el berguedà Carles Cort (16:25) després d’una lluita més que renyida per la tercera plaça amb Sergi Vergés (16:28), que finalment s’ha hagut de conformar amb el quart lloc.

Pel que fa a les noies, s’ha viscut un duel apassionant entre Dayane Huerta i Núria Cascante. La cubana havia guanyat la prova l’any passat i era una de les favorites a endur-se la victòria; la berguedana és l’atleta més en forma de la comarca ara mateix, l’any passat va ser tercera i enguany prometia una guerra duríssima a Huerta. Al final, premi per a l’atleta local: Cascante ha creuat la meta en primer lloc, amb un temps de 18 minuts i 17 segons i amb un marge de només 12 segons respecte Huerta (18:29), que ha estat segona. El podi l’ha completat la també berguedana Ester Reguant, amb una marca de 19 minuts i 58 segons. El temps de Cascante, per cert, suposa la seva marca personal i el rècord del club en la distància (5km).

Les classificacions completes i per categories, aquí.

Les proves infantils, un èxit

Centenars de nens i nenes han participat en les Urban Kids, minuts abans de l’inici de les proves dels 5 i els 10 km urbans. Les Urban Kids són les proves infantils del certamen. Com cada any, el JAB ha organitzat circuits de diferents recorreguts a la zona del parc dels Soldats. Hi ha hagut curses de cadets, infantils, alevins, benjamins, pre-benjamins i xics. La xifra d’inscrits en aquestes curses ha rondat els 200 i les proves es consoliden com una prèvia ideal per a les esperades curses dels 5 i els 10km.

_DSC9242

_DSC9292

_DSC9378

_DSC9432

 

FOTOS. Aleix Camprubí

5 i 10km urbans Berga JAB

Comentaris