Handbol

L’Handbol Berga planta cara a un líder en un altre nivell (17-26)

L’Handbol Berga planta cara a un líder en un altre nivell (17-26)
Joan Serarols atura una jugada atacant del rival. ALEIX CAMPRUBÍ

A hores d’ara l’Handbol Berga no està al nivell de l’Esportiu Castelldefels, el líder de la lliga. Ja sigui per una mala dinàmica, per les diverses baixes importants o per qualsevol altre motiu, l’equip està algun esglaó per sota de l’esperat a principi de temporada. Tot i això, en la prova de foc de la visita del primer classificat va aconseguir donar una bona imatge, sobretot amb una defensa ben ajustada i seriosa durant gran part del partit, per més que acabés perdent per un clar 17 a 26.

Els primers compassos van servir per posar en evidència la diferència entre els dos equips. El Castelldefels agafa un primer avantatge de 4 gols, gràcies a una defensa irregular i desajustada dels locals. Tot i les dificultats per tirar contracops i jugar en estàtic, el Berga troba la manera d’anotar per acostar-se a 1 i, aprofitant la baixada d’intensitat ofensiva del rival, l’equip es posa 1 gol per davant a l’equador de la primera meitat, obligant a demanar temps mort als visitants.

El conjunt local torna a ser inconsistent a darrere en alguns moments, i els desajustos fan que el rival recuperi l’avantatge i, quan el Berga es queda en inferioritat, el Castelldefels busca circulacions ràpides i alguns contracops per tornar a escapar-se a 4 gols. Uns 2 minuts pels dos equips no serveixen perquè els de Sergi Hernàndez trobin més espais en la densa defensa de l’equip visitant, que fins i tot amb una inferioritat posterior aconsegueix anotar i posar un marge de 5 gols amb el qual s’arriba al descans, 10 a 15.

La defensa local és més consistent i regular en la segona meitat. Gràcies a això, l’equip s’acosta a 3 gols. El Berga pateix, però, quan es troba amb 2 homes menys a pista, per més que fins i tot aconsegueix un gol perquè no s’eixampli l’escletxa. Els verd-i-vermells segueixen amb la bona defensa i aprofiten algun atac estàtic per acostar-se a 2 dianes. Amb el pas dels minuts, però, la diferència segueix sent massa gran i els locals busquen alguna defensa més avançada i agressiva en alguns moments per intentar remuntar, però no es troben còmodes en atac ni manera de fer mal al Castelldefels.

En aquesta segona meitat el partit és més travat i amb menys gols, arribant amb 17 a 20 als darrers minuts. En els darrers compassos, el Berga pateix una petita baixada física i d’intensitat que ajuda al rival a posar un marcador més lluït, el definitiu 17 a 26.

L’equip podria perdre la 5a posició de la taula aquesta jornada, a l’espera de resultats, ja que tan sols suma 20 punts, 10 victòries i 8 derrotes. Precisament els berguedans visitaran la pista del Sant Vicenç B, que té els mateixos punts que el Berga, però dos partits menys.

El post-partit: Handbol Berga 17 – Esportiu Castelldefels 26

retallsergihernandezSergi Hernàndez Entrenador Handbol Berga

“A la primera volta vam estar molt malament en defensa, i el seu lateral dret i els pivots ens van fer molt mal. Es presentava un partit fàcil pel Castelldefels, el líder. Nosaltres teníem moltes baixes i, sobre el paper, tothom esperava un passeig dels visitants. Vam sortir molt concentrats i molt bé defensivament, tot i les baixes, i això ens els va sorprendre i fins al final no van poder marxar del marcador. En atac ens manquen idees i jugar col·lectivament, vam passar del 17 a 20, en què el Castelldefels es va posar nerviós, al 17 a 26 final. En resum, molt bona actitud defensiva, tot i que hem de millorar i no tenir por anar a l’1 contra 1 en atac”.

SERARETALLJoan Serarols Jugador Handbol Berga

“Vam sortir a guanyar, amb moltes ganes. Veníem d’una bona dinàmica d’entrenaments i ganes de la segona volta, però és molt determinant que tinguem tantes lesions, som un equip que necessita dos jugadors per posició. Gràcies a això vam tenir moments molt bons a l’inici, que van forçar un temps mort al rival per nerviosisme, perquè ens escapàvem. Ells eren més, sortien al contracop, i nosaltres vam baixar físicament al final. Cal esperar que tothom es recuperi per tornar als 12 convocats sèniors i engrescar a tot l’equip. Jo venia amb temor de tornar-me a lesionar, ja que venia de lesionar-me a l’isquiotibial, però vaig anar tirant. Estic content de tornar al pivot, on m’estic trobant molt còmode i a gust, em van arribar pilotes i les vaig poder acabar”.

Resultats i pròxima jornada del Grup A de Quarta catalana

Classificació del Grup A de Quarta catalana

Imatges del partit

_DSC8695 _DSC8697 _DSC8703 _DSC8708 _DSC8711 _DSC8715 _DSC8719 _DSC8723 _DSC8729 _DSC8732 _DSC8734 _DSC8738 _DSC8750 _DSC8754 _DSC8763 _DSC8764 _DSC8765 _DSC8767 _DSC8772

Berga Handbol handbol berga joan serarols sergi hernàndez

Comentaris