Muntanya

Judit Franch i Clàudia Roca guanyen la marató per equips al Trail Rocacorba

Judit Franch i Clàudia Roca guanyen la marató per equips al Trail Rocacorba

El Trail Rocacorba dóna per arrencada la temporada de trailrunning. El primer gran repte de muntanya d’aquest 2018 s’ha disputat aquest cap de setmana a la població gironina de Canet d’Adri, sota el segell de Klassmark, a la serralada de Rocacorba. La prova, dividida en tres recorreguts, ha comptat amb protagonisme berguedà al capdamunt del podi. La gironellenca Judit Franch i Clàudia Roca s’han imposat a la Marató per equips amb un gran resultat i 23 minuts de marge sobre les segones classificades.

Amb un recorregut de 40km i 2000m de desnivell positiu, la Marató és la prova majúscula de la competició, que travessa el cor de les muntanyes de Rocacorba i en corona el cim més alt (923m). Els guanyadors absoluts en la categoria individual van ser Abdelakadous Mouj i Eli Gordón que van dur a terme una cursa sensacional i no van deixar lloc als seus adversaris de disputar-los el lideratge. Gordón va creuar la meta amb un temps de 4h 19m 14s, per davant de Manu Vilaseca i Fernanda Maciel. Pel que fa a el podi masculí, després de Mouj i les seves 3h 50m 36s van acabar la prova David Adan i Marc Caros.

La Marató també donava l’oportunitat de compartir la fatiga amb un company gràcies a les categories per equips femení, masculí i mixte. Clàudia Roca i Judit Franch van ser la parella guanyadora entre les dones, acabant la cursa en 5h 19m 20s. Al darrere van arribar Anna Güell i Mònica Fàbrega seguides d’Anca Salcudean i Fátima Bermudo. El duo format per Zoel Codola i Ignasi Riuró va coronar el podi masculí gràcies al seu marcador de 3h 54m 45s. Al segon calaix hi van pujar Adrià Canimas i Èric Moya mentre que Gerard Morales i Luís Ruíz van ocupar el tercer lloc. També es va realitzar la prova amb equips mixtes, on els guanyadors van ser Mònica Vives i Javier Gallardo que en 4h 52m 53s es van imposar a Anna Clapés i Uri Galvany i a Ona Sociats i Gerard Artés.

Guanyadors Trail Rocacorba 18Eli Gordón i Abdelakadous Mouj, guanyadors de la Marató del Trail Rocacorba

Les categories Trail i Express van completar l’esdeveniment

La prova va comptar amb dues modalitats més dinàmiques, la Trail, de 31km i 1800m de desnivell positiu, i l’Express, de 21km i 800m de desnivell positiu, ambdues al mateix entorn que la cursa gran de la prova. L’home més ràpid de la Trail va ser Albert Pujol que va creuar la línia de meta en 2h 51m 54s davant d’Eduard Hernández i Rubén Hernández. El podi femení va estar format per Sílvia Puigarnau amb un cronòmetre de 3h 45m 15s, seguida de Paloma Lobera i Cristina Hernández. Finalment, a la categoria Express, el guanyador va ser Diego Cardozo que va completar la cursa en 1h 41m 17s seguit de prop per Ferran Sampere i Albert Soley. Mireia Pons va ser la dona més ràpida amb un cronòmetre de 2h 03m 57s davant de Gisela Carrión i de Júlia Font.

Més representació berguedana

Diversos esportistes de l’Associació Esportiva Mountain Runners van participar a les diferents modalitats de la prova gironina. A la cursa gran, la Marató, Eduard Pla va registrar una gran 22a posició i molt a prop, hi trobem a Carles Sánchez a la 28a posició i la 34a de Joan Manel Jodar. Encara a la Marató, Ladis Velasco i Aitor Zumajo van formar equip i van aconseguir creuar la línia de meta en la 22a posició. També van tenir representació a la cursa Trail amb Unai Dalmau que va finalitzar 102è i a l’Express amb la 33a posició de Toni Bedia i Gerard Guixé a la 122a.

Comprova aquí tots els resultats del Trail Rocacorba 2018

Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà Judit Franch Trail Rocacorba

Comentaris