Atletisme

La berguedana Núria Cascante, la millor catalana a la Sant Silvestre més antiga de Catalunya

La berguedana Núria Cascante, la millor catalana a la Sant Silvestre més antiga de Catalunya

La berguedana Núria Cascante, del JAB, ha estat la primera catalana en creuar la línia d’arribada a la 38a edició de la cursa de Sant Silvestre del Masnou, la més antiga de Catalunya. La prova es va disputar dimarts, el dia de Sant Esteve, davant l’acumulació de curses el darrer dia de l’any, i va comptar amb més de 2.000 participants.

A més, hi havia un gran nivell. Hi havia participants d’arreu del món i, de fet, tant els primers tres homes com les primeres tres dones han nascut en altres països. Cascante, però, va ser quarta i va superar la seva marca personal en proves de 5 quilòmetres, amb 18 minuts i 33 segons. La berguedana es va quedar a pocs segons d’assaltar el podi, i és que va creuar la línia d’arribada a només 16 segons de la tercera classificada, la letona Kitija Valtere. La dona més ràpida va ser l’estoniana Jekaterina Patjuk, que es va imposar a Sara Loehr per poc menys d’un minut.

En categoria masculina, el guanyador de la prova va ser el marroquí Mourad El Bannouri, que va fregar el record de la prova que, de moment, encara té Ilias Fifa (14:06). El Bannouri va completar els cinc quilòmetres del Masnou en un temps estratosfèric de 14 minuts i 11 segons. La segona posició va ser per al també marroquí Abderramin El Jaafari; i la tercera, per al letó Dimitrijs Serjogins. El primer català va ser Albert Nogueras, cinquè.

JAB Núria Cascante Sant Silvestre del Masnou

Comentaris