Handbol

Superats en els moments decisius (28-25)

Superats en els moments decisius (28-25)

Tot i la constant progressió, l’Handbol Berga segueix amb moltes tasques encara pendents, com la gestió dels nervis i dels finals de partit. En aquest sentit, l’equip va caure derrotat per 28 a 25 a la complicada pista del Sant Boi B, al no ser superiors en els minuts finals i deixar-ho massa fàcil per al rival. Les 6 baixes del primer equip van complicar-ho encara més, tot i que el conjunt va aconseguir 12 jugadors, gràcies al reforç de 3 juvenils. Amb tot, l’ascens, cada cop més complicat.

Els de Sergi Hernàndez van sortir conscients, un cop més, de la importància de la defensa, plantejant una 3-2-1 que busqués contactes i tingués profunditat. L’equip aconsegueix interpretar-la de forma irregular, i buscant jugades llargues en atac, amb incorporacions i doble pivot, que acabaven amb bones finalitzacions quan s’executen correctament, on destaquen les actuacions dels laterals Verdaguer i Viladrich. Així doncs, el partit es manté ajustat durant 20 minuts, però la defensa s’acaba de descompensar, amb el rival que trenca més fàcil la línia i no arriben les ajudes, per la qual cosa es baixa a la 6-0. Tot i els bons resultats, els atacs són menys bons, per la qual cosa s’arriba al descans 15 a 12.

A la represa l’equip surt amb l’objectiu d’aprofitar més el contracop, ja que el rival feia canvi defensa-atac, recuperant doncs la 3-2-1, amb el juvenil Aleix Simon avançat i les sortides en llarg del juvenil debutant Enric Pujols. En aquest sentit, cal destacar l’aportació dels joves, obsequiats per l’entrenador amb minuts i importància, i la seva resposta van ser bon joc i gols. El Berga remunta al marcador tirant de ganes i ràbia, a més de bones defenses, i aconsegueix empatar, però la lesió de Pep Fornell castiga a un equip crescut, que es queda sense un dels pilars defensius. En els darrers minuts, i amb 25 a 25 al marcador, els nervis i la pressió tornen a un equip incapaç de gestionar els darrers compassos del joc, davant un conjunt més experimentat, i amb jugadors que portaven molts minuts i ja s’havien quedat sense aire ni per pensar.

L’equip és ara 3r classificat, amb 8 victòries, 5 derrotes i 16 punts, tot i tenir un partit més. El pròxim partit ja serà el 2018, amb la visita del Canovelles Negre, 11è classificat amb 10 punts.

El postpartit: Sant Boi B 28 – Handbol Berga 25

retallsergihernandezSergi Hernàndez Entrenador Handbol Berga

“Amb les 6 baixes, hem tingut clar convocar a 3 juvenils, que han fet un molt bon partit. La defensa de la primera meitat va ser molt fluixa i vam tenir poques idees en atac, tot i que les jugades que hem provat han sigut gol. Hem anat alternat amb la 6-0 per les baixes. La segona part ha sigut molt bona en defensa, ja que a falta de tres minuts tan sols ens havien fet 10 gols i estàvem 25 a 25. No hem sabut jugar els minuts finals, ens pesa la responsabilitat i ens precipitem en atac. En positiu cal destacar que hem remuntat estant per darrere, cosa que fins ara no havíem gestionat bé, i l’aportació dels juvenils, que també va fer cohesionar l’equip. En negatiu, no hem sabut rematar el partit, una cosa habitual quan tenim avantatge, la pressió ens pots i no resolem bé. Ens calen més entrenaments, ja que estem fallant, i aquest any, fins fa poc, guanyàvem la majoria de finals ajustats”.

Enric Pujols Jugador Juvenil Handbol Berga

“Ha sigut un partit força ajustat i intens en tot moment. Tot i tenir baixes del primer equip, hem donat la cara i hem treballat força bé durant el partit. Defensivament hem estat contundents, sobretot a la segona part, tot i que ens han anotat bastant des de 9 metres. En l’àmbit ofensiu també s’ha fet un bon paper. Tot i això, en els últims minuts ens hem precipitat massa, perdent pilotes i fallant xuts, i el rival ha marxat de dos, tres gols. Per part meva, era el meu debut en el primer equip i crec que he aportat i m’hi he sentit còmode”.

Resultats i pròxima jornada del Grup A de Quarta catalana

Classificació del Grup A de Quarta catalana

Berga enric pujols Handbol handbol berga sergi hernàndez

Comentaris