Bàsquet, Bàsquet Berga

Desfeta sense treball (80-78)

Desfeta sense treball (80-78)
Manel de Haro amb les mans al cap, en una jugada final d'un partit a casa. ALEIX CAMPRUBÍ

Ha tornat a ser de forma inesperada, contra un rival de la part baixa, concretament el Sant Nicolau B, que arribava cuer a la jornada. El Beep Bàsquet Berga va tenir bons moments de joc i intensitat, però va abaixar els braços en alguns trams, va deixar al rival amb vida i va assistir a la tercera derrota de la temporada, per 80 a 78, de la qual ja fa autocrítica.

L’inici per part del Berga va ser aclaparador. A base d’una sòlida defensa i aprofitant les sortides ràpides al contracop, i anotant tant de sota cistella com a través de tirs exteriors, agafa un avantatge de 15 punts al final del primer parcial, 15 a 30. El relaxament es comença a notar en el segon parcial, amb un Sant Nicolau que es troba còmode ofensivament i augmenta el percentatge de tir. El rendiment atacant del Berga baixa, ja que s’hi capfica en excés, però es manté l’avantatge al descans, 36 a 45.

Els visitants surten amb l’objectiu de recuperar l’avantatge a través d’intensificar la defensa. El Beep, però, es topa amb un rival endollat en atac, que penetra i va a l’1 contra 1, i, tot i seguir anotant, no aconsegueix aturar al Sant Nicolau, que s’acosta a 3 punts, 66 a 69, al final del tercer parcial. La mala dinàmica dels de negre es manté en el darrer. Tot i que els locals es posen per davant a falta de 6 minuts, el Berga recupera una diferència de 4 punts a falta de 4. Al final, les males decisions en atac i la tova defensa dels berguedans donen la victòria al Sant Nicolau, a través d’un rebot ofensiu que comporta el seu avantatge, per acabar amb el definitiu 80 a 78.

El jugador més destacat del partit va ser Edgar Correia, que amb 15 punts, 6 rebots, 4 recuperacions i 3 assistències va sumar 22 punts de valoració. Els altres jugadors que van aportar més van ser David Yuste, amb 24 punts, 3 rebots, 4 recuperacions i 6 assistències, aconseguint 19 de valoració, i Bernat Martí, amb 15 punts, 6 rebots i 3 taps, pujant als 16 de valoració.

Aquesta és la 3a derrota dels de Manel de Haro aquesta temporada que, amb 6 victòries i amb un partit pendent, se situen a la 6a plaça de la taula. La jornada vinent visita a la pista del líder, el Vaillant ASFE de Sant Fruitós, que ha guanyat 8 partits i ha sumat 2 derrotes.

El post-partit: CE Sant Nicolau B 80 – Beep Bàsquet Berga 78

hugretallHug Tuyet Entrenador Beep Berga

“És una derrota que fa mal. Era contra un rival de la part baixa, teníem el partit dominat i un avantatge clar, i tenim la sensació de no haver sabut sacrificar-nos defensivament per mantenir l’avantatge del primer quart. El partit el vam perdre nosaltres, no el va guanyar el rival, ja que els vam donar vida. Hi ha moments que encara que tinguis avantatge has de seguir treballant, ja que el rival pot ressuscitar. Ens vam confiar i l’equip va baixar la tensió defensiva, estàvem lents i vam cometre errors no dignes de la categoria on estem jugant. Quan vam veure que el llop ens bufava l’orella, ja va ser massa tard per posar intensitat i el Sant Nicolau, crescut a casa i amb un anell favorable, va fer que fos massa tard i acabéssim patint, fins que la moneda va caure de la seva banda. Va ser un error d’actitud, ja que tenim un equip més potent, més treballat, més experimentat… vam pecar de relaxació i això no es pot permetre. Ho hem de canviar perquè així no treballa un equip que vol ser líder”.

Edgar Correia Jugador Bàsquet Berga

“Hem de saber matar els partits. No podem permetre’ns que, tenint un avantatge clar, a fora i contra un rival inferior, l’adversari se’ns torni a posar al partit. L’enfrontament va tenir dues cares; La primera va ser favorable a nosaltres, especialment en el primer quart, amb l’equip endollat i amb una gran defensa, podent sortir al contracop. Al segon no vam estar tan encertats. La segona part va ser clarament per ells, nosaltres vam estar molt desencertats, sobretot en atac, i els vam permetre entrar al partit. Al final, la balança es va decantar a favor seu. Personalment vaig tenir un bon partit, però aquesta temporada n’estic tenint de molt irregulars i hauria de mantenir aquest bon joc en tots. La derrota ha de servir per aprendre que qualsevol rival pot ser complicat si no estem al 100%. Ens toca treballar”.

Bàsquet Bàsquet Berga beep berga Berga edgar correia Hug Tuyet manel de haro

Comentaris