Handbol

Guanyar des de la defensa (29-25)

Guanyar des de la defensa (29-25)
Agustí Travé salta per anticipar-se a un xut del rival. ALEIX CAMPRUBÍ

Seriositat, solidesa i intensitat en defensa per recuperar i córrer o atacar amb calma i serenor. Aquest és el pla i així el va executar l’Handbol Berga en la visita del Tarragona HC. Tot i no trencar el partit en el darrer tram, els verd-i-vermells es van imposar per 29 a 25, també gràcies a la manca d’efectius del rival.

El partit ja es va començar a decantar pel Berga en els minuts inicials, amb l’equip aconseguint avantatges de 4 gols en els primers 10 minuts. El rival es trobava amb moltes dificultats per trobar xuts clars, fruit de la bona defensa i la intensitat dels locals, i les accions del Tarragona eren totes llargues i acabaven amb xuts forçats o sense finalització. A través de les recuperacions el Berga tirava contracops i, si no els veien clars, l’equip era capaç de jugar amb pausa i sense precipitació, amb jugades estudiades i trenades. Tot i això, alguns xuts clars errats i algunes pilotes perdudes poc forçades feien que l’avantatge no fos més ampli. Amb els canvis i el pas dels minuts l’equip s’entendreix en defensa, i els visitants ho aprofiten per trenar jugades que acaben en gol, amb uns tarragonins que segueixen jugant llarg per evitar el desgast, per més que el Berga segueix anotant, ara amb menys claredat especialment en la creació de gol. A mesura que s’acosta el final cada cop hi ha més igualtat, amb el Berga acusant un plus d’intensitat, de la qual manera el rival empata a falta de 5 minuts pel descans. Tot i això, el Berga aconsegueix arribar al final dels primers 30 minuts amb un 12 a 11.

A la segona part l’equip segueix pel mateix camí, coneixedor de la importància del ritme, de tancar la defensa i sortir al contracop quan es pugui, també per cansar el rival que tenia pocs efectius, i quan no sigui possible posar un punt de pausa i apostar per jugades treballades (dobles pivots o encreuaments, o pilotes al pivot en segones jugades), creant superioritat a una banda o l’altra. En aquesta meitat el pla funciona encara millor, i se suma a la precipitació en atac del rival i al cansament, que buscava remuntar a una defensa molt ben executada. D’aquesta manera, els de Sergi Hernàndez es troben en un marc estable, per més que no còmode, situant-se 5 gols per sobre a falta de 10 minuts. Tot i que l’equip seguia fallant xuts clars, l’actitud va ser la idònia perquè el partit no perillés més del compte en cap moment, i acabés amb el definitiu 29 a 25.

Amb la derrota del Sant Joan Despí C, el Berga recupera el lideratge compartit amb el Castelldefels, amb 14 punts, per més que els dos rivals de la zona alta tenen un partit menys. A la propera jornada visita a l’Handbol Rubí B, 10è classificat amb 8 punts.

El post-partit: Handbol Berga 29 – Tarragona HC 25

retallsergihernandezSergi Hernàndez Entrenador Handbol Berga

“La defensa 3-2-1 va ser la clau, potser és el millor partit en defensa de la temporada. També saber atacar la 6-0, que és el primer cop que ens la fan aquesta temporada i el ritme que vam imposar, ja que tenien pocs canvis i havíem de córrer. També vam suplir bé les nostres baixes. El Tarragona va venir amb poc efectius, van intentar imposar ritme lent i nosaltres volíem córrer. Vam començar molt bé, pujant bé al contraatac i amb una molt bona defensa. Amb tot, fallàvem xuts clars, i vam acabar al descans igualats. La nostra defensa es va desajustar i en atac no vam saber treure profit de la defensa 6-0. A la segona part el Tarragona no va aguantar físicament i vam poder marcar a contragol i en diversos contraatacs. La defensa es va tornar ferma i vam poder marxar de 5 gols que va ser definitiu”.

verdaguerretallArnau Verdaguer Jugador Handbol Berga

“Vam fer un bon partit. Vam sortir molt bé en defensa, contra un equip que treballava bé els atacs estàtics, però que comportava amb pocs jugadors i que, per tant, renunciava bastant al joc ràpid. Tot i tenir alts i baixos, vam intentar aprofitar aquest joc ràpid per desgastar-los. En l’àmbit personal em vaig trobar molt còmode, especialment en atac. El Tarragona jugava amb una defensa molt plana que ens permetia treballar molt amb el central, amb xuts des de fora, 1 contra 1, etc.”.

El partit en imatges

_DSC4158 _DSC4160 _DSC4170 _DSC4174 _DSC4181 _DSC4183 _DSC4184 _DSC4185 _DSC4188 _DSC4198 _DSC4201 _DSC4207 _DSC4212 _DSC4215 _DSC4222 _DSC4232 _DSC4247 _DSC4258 _DSC4261 _DSC4262 _DSC4269 _DSC4273 _DSC4278 _DSC4280 _DSC4289 _DSC4313 _DSC4315 _DSC4317 _DSC4320 _DSC4322 _DSC4327 _DSC4328 _DSC4330 _DSC4333 _DSC4343 _DSC4344 _DSC4351 _DSC4353 _DSC4358 _DSC4363 _DSC4365 _DSC4369 _DSC4373

arnau verdaguer Berga Handbol handbol berga sebas exposito sergi hernàndez

Comentaris