Bàsquet, Bàsquet Berga

Derrota contra un rival directe que ensorra al Beep Berga (57-61)

Derrota contra un rival directe que ensorra al Beep Berga (57-61)

El partit era com una final i s’ha perdut. El Beep Berga va veure com el CB Vilatorrada guanyava el partit quan el tenien al sac, per 57 a 61. Els dos rivals arribaven empatats a la cua de la taula, on ara hi queden els locals, en solitari i amb l’average en contra.

edo1El partit va començar bastant bé per al Berga, que va agafar un avantatge de 7 punts a través d’una cistella i dos triples d’Ernest Ferrer. El rival intenta respondre, però no troben tirs clars, i després de diversos intercanvis de cistella, els homes importants dels de negre mantenen a l’avantatge. Tot i això, un triple al final del quart posa un 18 a 14 al marcador. El segon comença amb igualtat, que permeten als de casa mantenir l’avantatge, que arriba a pujar a uns 10 punts, també amb les aportacions de la banqueta. El Berga encadena diverses possessions desencertat, tant en atac com en defensa, cosa que fa que el rival s’acosti paulatinament i, a través de faltes, tirs lliures i, per tant, un partit més travat, aconsegueix un lleuger avantatge. El Beep pressiona per tornar a agafar el lideratge, però un triple sobre la botzina del Vilatorrada posa l’empat a 31 al descans.

borrellastinto

Els de Manel de Haro comencen la segona meitat amb més intensitat, amb l’objectiu clar d’anar a pel partit, aconseguint un avantatge de 5 punts de bon inici, de seguida, però, revertit pel rival. El partit s’intensifica i les diferències picas1són mínimes, amb intercanvis de cistella i tirs lliures. Al final, els àrbitres xiulen una tècnica a Riu per protestar algunes decisions, i, després d’un intercanvi de triples, s’arriba al darrer quart 45 a 43. En el quart, el Beep agafa un lleuger avantatge de 6-8 punts, que aconsegueix mantenir amb bona part dels titulars descansant. En els darrers 5 minuts, les dues aficions apreten fort (diversos aficionats del Vilatorrada es van desplaçar a Berga), però els visitants es troben amb seriosos problemes per anotar, jugant amb poc cap i amb menys encert, fruit de les precipitacions, que semblaven sentenciar-los. El Vilatorrada, però, amb un 2+1, una recuperació i una altra cistella sortint del temps mort del Berga, aconsegueix posar-se per davant. En el darrer minut, Ribera posa el +1 a favor però, l’equip, nerviós, no aconsegueix anotar en una altra possessió, i és el Vilatorrada qui aconsegueix anotar i posar-se 2 punts per davant, a través d’un triple d’un home sol, a falta de 10 segons. En la darrera possessió, els locals no troben llançament, i han de recórrer a Tintó que, forçat, no aconsegueix anotar. Al rebot, el Berga fa falta i el Vilatorrada anota els dos tirs, posant el 57 a 61 definitiu.

finall

Tot i que l’anotació va estar repartida, els jugadors que més van aportar ofensivament van ser Oriol Tinto amb 12 punts i Ernest ferrer, amb 10. També destaca l’aportació des de la banqueta d’Albet Tomàs, que va aconseguir 9 punts.

Com explicàvem, doncs, aquesta derrota condemna al Berga a la darrera posició, la 16a, en solitari, amb 5 victòries, 1 per sota del Vilatorrada, a més de tenir l’avantatge en contra. El desplaçament vinent serà a la pista del QBasket Sant Cugat, que ocupa la 10a plaça i suma 9 victòries.

vilatorrada

hugretall

Hug Tuyet Segon entrenador del Beep Berga i president del club

“La valoració no pot ser bona. Era un partit super-clau, ens jugàvem treure un partit i l’average. Hem fet coses bones, però els darrers 3 minuts els hem jugat molt malament: mals atacs, poc fluids, males decisions, hem tirat triples que no havíem de tirar, hem perdut alguna pilota, ens ha ficat el triple final un jugador sol… La pilota cremava i costava atacar als jugadors, hi havia nervis, perquè era un partit important. Tàcticament també hauríem pogut prendre alguna altra decisió. Som positius i hem de lluitar fins a l’últim partit, encara que el calendari es compliqui. No abaixarem els braços. L’equip està molt content amb la resposta de la gent de Berga”.

oleguerretallOleguer Cruz Jugador Beep Berga

“Els partits igualats es poden decantar a les dues bandes. Hem jugat bé i tenien un bon avantatge al darrer quart, però al final ens han remuntat el partit i no hem pogut reaccionar”.

 

finall2FOTOS: Aleix Camprubí

 

ae basquet berga Bàsquet Bàsquet Berga beep berga Berga Hug Tuyet oleguer cruz Vilatorrada

Comentaris