Bàsquet, Bàsquet Berga, Bàsquet Puig-reig

El Beep Berga demostra estar a l’altura (87-73)

El Beep Berga demostra estar a l’altura (87-73)

El Beep Bàsquet Berga ha demostrat que està al nivell de la nova categoria, en derrotar amb solvència a l’Sferic Terrassa (87-73). Només li han fet falta dos partits per assentar-se a la categoria i demostrar que no es vol resignar a passar-se la temporada a la zona baixa de la taula. De fet, la victòria omple de moral i d’aspiracions a l’equip de cara a aquesta temporada.

Oleguer2

Oleguer, pressionat, dirigeix el joc del Beep Berga

El partit ha començat favorable als terrassencs. El Berga facilitava alguns rebots ofensius del rival i estava tou en defensa, permetent penetracions, fins i tot fins a la zona. A més, els de negre no aconseguien anotar les cistelles fàcils. Per altra banda, els visitants no perdonaven i tenien un bon percentatge de tir a l’inici del segon parcial. El Berga s’ha carregat de faltes i ha entrat en bonus ben d’hora, però aconseguia mantenir-se al marcador, fins al punt que al minut 4 del 2n quart arriba a posar-se per davant al marcador. Els de Manel de Haro han buscat anotar a través del joc interior, i les penetracions i un triple berguedà han posat el més 7 al marcador. Tot i els triples i l’encert del rival en el tir exterior, Oleguer ha aconseguit diverses penetracions, algunes amb falta inclosa, forçant diversos tirs lliures, que han mantingut l’avantatge als 8 punts del descans (52 a 44).

Tinto1El duel s’ha reemprés accelerat, amb anades i tornades, cosa que ha acabat beneficiant als de De Haro. El temps mort del Terrassa no ha pogut evitar els dos triples de Picas i el d’Oleguer, que han posat al Berga 16 punts a sobre. A l’equador d’aquest 3r parcial s’estabilitza i es frena l’alt ritme, i és en aquest punt on el rival aconsegueix anotar i el Berga es retroba amb la falta d’encert. Aquest moment l’aprofiten els verds per fer una defensa més intensa i a tota la pista, poden acostar-se a 4. Abans de tancar el parcial, però, el Berga augmenta la renda (65 a 58). Al darrer temps, els locals busquen gestionar aquest avantatge. El partit s’ha endurit encara més que durant la resta de l’encontre. Tot i això, l’equip demostra solidesa i maduresa, i aconsegueix aguantar i estabilitzar un avantatge d’uns 10 punts. Els minuts passaven, la intensitat i els nervis augmentaven, però el rival no era capaç de retallar punts al Berga. Els terrassencs no trobaven l’encert ni en els tirs lliures ni en el tir exterior, i els de negre han arribat als darrers compassos sense haver de patir en excés.

Ribera1

Ribera encara el seu defensor

TOleguer1ot i ser una victòria d’equip, tres jugadors han destacat per sobre dels altres. Per una banda, Oriol Tintó ha aconseguit 15 punts i 10 rebots, sumant 18 punts de valoració. La mateixa valoració ha rebut Marc Ribera, mentre que Oleguer Cruz n’ha obtingut 17.

A falta de diversos partits d’aquesta 2a jornada, el Berga és el 7è classificat del Grup 3 de Primera catalana, sumant 3 punts. Els de Manel de Haro sumen aquesta primera victòria, després de la derrota de la primera jornada.

La segona victòria la podrà aconseguir l’equip a la pròxima jornada. Els berguedans jugaran a la pista de l’Igualada, un rival relativament assequible, que també suma 3 punts i és el 5è classificat.

Els protagonistes

hugretallHug Tuyet Segon entrenador i president del club

“Estem molt contents. La valoració és boníssima i la victòria és importantíssima. Teníem informacions seves i els havíem anat a veure. Havíem preparat coses per parar-los; Més o menys han funcionat. També han funcionat els sistemes d’atac, fent 87 punts, cosa que ens hauria de costar en categoria nova. Queda feina en defensa. El primer partit important i assequible pensàvem que era el de la setmana vinent. La victòria final ha estat una bona sorpresa”.

TintoretallOriol Tintó MVP del partit

“Ha estat molt important una victòria a l’inici de la temporada. Quan vam estar a primera fa dos anys vam tenir un començament difícil. És important tenir victòries aviat. Ha sigut una victòria d’equip, hem fet molts punts entre tots. M’han entrat els tirs, però he estat fluix en defensa. No em queixo, però es pot millorar la meva actuació”.

 

equip1L’equip fa el seu crit de guerra en finalitzar el partit.

FOTOS: Aleix Camprubí

El CB Puig-reig necessita temps (73-51)

Per altra banda, el bàsquet de Puig-reig encara necessita rodatge per adaptar-se a aquesta nova categoria. L’equip ha perdut per un clar 73 a 51, a la pista de l’Òdena CB. Amb 2 derrotes, l’equip és 12è amb 2 punts, a l’espera de resultats. Aquesta setmana tocarà preparar la visita al Bàsquet Sama Vilanova, el cuer momentani de la categoria, amb 1 punt, a l’espera del seu partit.

Bàsquet Berga Hug Tuyet manel de haro marc ribera oleguer cruz oriol tinto

Comentaris