Futbol, UE Avià

L’Avià dóna la cara però cau al camp de l’Abadessenc i allarga la mala ratxa (3-1)

L’Avià dóna la cara però cau al camp de l’Abadessenc i allarga la mala ratxa (3-1)

Els tres punts que garantirien la permanència a la categoria hauran d’esperar una setmana més. La Unió Esportiva Avià perd al camp de l’Abadessenc per 3 a 1 i encadena 9 jornades sense conèixer la victòria. El conjunt d’Oliver Ballabriga va plantar cara tot i les múltiples baixes, però va acabar pagant un mal inici.

El partit a Sant Joan de les Abadesses es plantejava com una batalla on el repte més gran era sobreposar-se a les baixes que s’arrossegaven de la jornada anterior. La setmana passada, a casa contra el Farners, l’Avià va rebre tres expulsions i va acabar jugant amb 8. A més, a les baixes dels tres futbolistes expulsats contra els selvatans, se’ls hi ha de sumar la dels lesionats. Tot i això, l’equip va plantar cara fins al final però els tres punts es van tornar a escapar.

L’enfrontament, però, va començar de la pitjor manera possible. Dos gols del local Aleix Trulls (al minut 9 i al 17) van col·locar el 2 a 0 al marcador abans d’arribar al minut 20 i deixaven un escenari molt complicat pel conjunt d’Avià. L’Abadessenc, descendit matemàticament des de fa setmanes, va ser capaç de mantenir la distància en el marcador fins al descans.

A la represa, l’Avià ho va seguir intentant i el gol acabaria arribant. Al minut 73, Uri Martínez va superar el porter local Eduard Carrera i donava esperances als d’Oliver Ballabriga. Unes esperances que Aleix Trulls, la referència atacant de l’Abadessenc que va ser un malson per la defensa avianesa durant tot el partit, va ensorrar pocs minuts després amb el tercer gol dels locals que sentenciava el partit i suposava el seu hattrick particular.

El drama dels descensos compensats fa tremolar la categoria

Tot i la derrota, l’Avià segueix a quatre punts del Lloret, que és el cinquè classificat per la cua i, en principi, també baixaria de categoria. Aquest cap de setmana s’ha conegut el descens de Segona B a Tercera de la Pobla de Mafumet i de l’Olot, de manera que les categories inferiors en patiran les conseqüències, sobretot a la demarcació de Girona. Ara bé, els possibles ascensos dels equips que juguen el playoff d’ascens a Segona B (Prat, Gavà, Europa i Vilafranca) podrien reduir l’impacte dels descensos compensats. De moment, però, Santfeliuenc i Granollers, que en principi havien salvat la categoria a Tercera, se sumen a Rubí, Morell i Masnou com a nous equips de Primera Catalana.

Al grup 1 de Primera Catalana, això afecta de manera considerable, ja que els descensos de Granollers i Santfeliuenc fan que s’hagi de fer lloc a dos equips i, per tant, provoca el descens de Primera a Segona de dos clubs més. Segons el reglament de la Federació Catalana de Futbol, baixen a Segona els quatre darrers classificats (15è, 16è, 17è i 18è) de cada grup (grup 1 i grup 2) i el pitjor 14è. Ara, però, amb els dos descensos addicionals de Tercera, els dos 14ens de cada grup i el pitjor 13è també perdrien la categoria.

Per tant, en aquests moments i a l’espera de possibles ascensos a Segona B, el Lloret, que actualment és 14è i suma 39 punts, baixaria de categoria tot i tenir quatre equips més per sota a la classificació, mentre que el 13è classificat (a hores d’ara, el Mataró) també correria el risc. Això fa que la zona de descens se situï a només quatre punts per l’Avià (43) i la 13a posició a 3, a falta de dues jornades pel final de lliga. D’aquesta manera, l’Avià necessita guanyar un dels dos partits que resten per assegurar-se la continuïtat al grup i no dependre de les actuacions de la resta d’equips implicats en l’entramat.

1cat1_1705

La part baixa de l’altre grup de Primera Catalana està així:

1cat2_1705

Comentaris