Atletisme

La Berga-Rasos-Berga espera gairebé 300 participants aquest diumenge

La Berga-Rasos-Berga espera gairebé 300 participants aquest diumenge

El Club Esquí Berguedà preveu una participació de gairebé 300 participants a la Berga-Rasos-Berga que se celebrarà aquest diumenge. La xifra és notablement inferior a la d’anys enrere, quan s’havia arribat als 400, però la prova arriba farcida de novetats respecte edicions passades.

En primer lloc, el Club Esquí s’ha volgut sumar a les entitats o associacions que organitzen actes per commemorar el centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Per aquest motiu, l’organització de la Berga-Rasos-Berga ha inclòs la Berga-Queralt-Berga entre les modalitats de participació a la diada. D’aquesta manera, la BQB, se suma a les altres dues modalitats que imperaven fins al moment: la cursa gran fins als Rasos i la caminada fins als Rasos. Pel que fa a aquesta iniciativa commemorativa, el president del Club Esquí Berguedà, Miquel Batriu, ha admès en declaracions per Entre Rivals i Aquí Berguedà que “la modalitat ha tingut una bona acceptació i no descartem mantenir-la en les properes edicions”. A hores d’ara, hi ha una seixantena d’inscrits a la cursa fins al santuari de Queralt, mentre que la resta –uns dos-cents participants- s’han inscrit en les altres dues modalitats.

Segons Batriu, “aquest any han coincidit diversos factors que han propiciat que hi hagi un descens en la participació respecte altres edicions”. El president del Club Esquí Berguedà ha lamentat la meteorologia dels darrers dies, així com també el fet que la cursa coincideixi en un cap de setmana de pont, com és el cas.

Pel que fa als horaris previstos pel matí de diumenge, a les 8 en punt els participants de la cursa als Rasos sortiran des del passeig de la Indústria, i 5 minuts més tard ho faran els que vulguin fer el recorregut caminant. L’arribada del primer classificat de la cursa es calcula que serà pels volts de 2/4 d’11 del matí. D’altra banda, pel que fa a la cursa petita –fins a Queralt i tornar a baixar-, els participants sortiran des del passeig de la Indústria a les 9 del matí, mentre que l’organització estima que el guanyador de la prova travessarà la línia d’arribada pels volts de les 10.

Berga - Rasos - Berga Club Esquí Berguedà Miquel Batriu Rasos de Peguera

Comentaris