Bàsquet, Bàsquet Berga

A primera a la primera (71-76)

A primera a la primera (71-76)

El Beep Bàsquet Berga jugarà la primera temporada a Primera catalana. Ho farà després d’acabar com a segon classificat de la categoria, que li permet evitar el playoff d’ascens i pujar directament. La victòria contra l’Igualada, el rival directe, per 71 a 76, va fer que els berguedans rubriquessin la plaça.

Tot i això, no va ser gens fàcil. La primera meitat va ser clarament per l’Igualada. Els locals portaven el ritme del partit i apretaven al rival, mentre que el Beep intentava aguantar en el partit. Un dels rivals, molt encertat des del perímetre, va aportar molts punts a l’equip, que va aconseguir arribar al descans 40 a 30.

Conscients de que s’hi jugaven la temporada, els berguedans van sortir a la segona part a guanyar el partit. A través de bones defenses i bones decisions en atac, l’equip aconsegueix un parcial de 14 a 29. D’aquesta manera, l’equip no només remuntava, sinó que es posava 5 punts per sobre al acabar el tercer període. En el darrer, l’equip es dedica a administrar la renta i resistir. Un triple del Berga en el darrer minut va sentenciar el partit, posant a l’equip 4 punts a sobre.

A destacar, a nivell individual, el partit de David Yuste, que va sumar 23 punts. A més, tot i ser una victòria d’equip, també cal remarcar l’actuació  de Pep Pujals, amb 14 punts, i d’Oriol Tintó i Marc Ribera, ambdós amb 8.

D’aquesta manera, els berguedans acaben la campanya amb l’objectiu complert: pujar de categoria. Tot i això, l’equip no ha aconseguit el campionat, que ha acabat en mans del Sant Joan Despí, que ha sumat 53 punts, mentre que el Berga n’ha sumat un menys, 52. L’Igualada, que jugarà la promoció d’ascens, ha quedat 2 punts per sota dels de Moisès Soriano.

 

Vídeo de la celebració de l’ascens, després del partit, al vestidor d’Igualada (cedit pel Beep Berga)

 

Les Sots-25 acaben com a últimes de la Segona fase

Les noies del Sots-25 de Berga també van acabar la temporada aquest cap de setmana. Després de finalitzar com a segones de la temporada regular, han acabat com a 4ts classificades, amb 8 punts, de la Segona fase de competició, després de perdre, per 46 a 53, en la visita del Parets B. Aquesta fase, disputada per 4 equips, l’ha acabat guanyant el Vedruna Gràcia, amb 10 punts

 

FOTO: Marc Ribera

Comentaris