Futbol, C AT Gironella

Victòria d’or del Gironella (0-2)

Victòria d’or del Gironella (0-2)

Després de fer un bon partit contra el Caldes en la jornada anterior i guanyar-lo per 3-0, els gironellencs es presentaven al camp del Bellavista Milan fora del descens i tenint una gran oportunitat per sumar tres punts i allunyar-se una mica més de les places de descens. Davant, un Bellavista que només havia sumat 8 punts en la segona volta i es trobava en una posició còmode, amb 38 punts però sense la salvació matemàtica. A més, en la primera volta els vallesans van superar als de Ponti per 0-6 en el que probablement ha estat el pitjor partit dels gironellencs en tot l’any.

Però tot i aquest context, els visitants els va costar molt trobar el seu lloc dins del partit en la primera meitat. Els locals pressionaven als gironellencs, la sortida de pilota no era còmode i als visitants els durava molt poc la pilota. Això tampoc era aprofitat pels vallesans, que no arribaven amb molt perill a la porteria de Chiscu. I davant d’aquesta incertesa, on predominaven les imprecisions i on l’aire tampoc hi ajudava, després d’una bona acció de Safont, la pilota va arribar als peus d’Àngel que va superar Saul amb un fort xut pel primer pal i va avançar els gironellencs.

El gol posava per davant un Gironella que no estava realitzant el seu millor partit i que patia en cada acció aèria. Els locals tenien molt potencial en aquest aspecte i mitjançant les pentinades de Bilal i Francisco intentaven crear perill. A més cada jugada a pilota parada era perill, però els gironellencs les estaven defensant bé en els primers minuts del partit. Després d’una indecisió de Ferran Prat, la pilota va arribar als peus de Pedro que va xutar superant la figura de Chiscu però la pilota va estavellar-se contra el pal.

Els locals pressionaven buscant l’empat, davant d’un Gironella que es sentia molt pressionat i no podia realitzar el joc que li agrada i amb el qual se sent còmode. Àngel estava molt sol a dalt i les internades i Pau i Èric eren escasses. En mig d’aquesta situació, Francisco va tenir l’empat a les seves botes però no va encertar en la rematada després de dos rebots a dins l’àrea gironellenca. A més, en una falta lateral, en l’única desconnexió visitant en aquest aspecte, Francisco va rematar sol i va aconseguir l’empat, però l’àrbitre el va anul·lar per fora de joc. S’arribava al descans amb el 0-1. El resultat era el millor pels gironellencs, que no s’estaven trobant a gust sobre el terreny de joc, mentre que els locals es començaven a desesperar en veure que avançaven els minuts i no eren capaços d’igualar el marcador.

A la represa, els gironellencs van intentar baixar el ritme del partit. Cada minut que passava anava a favor dels de Ponti, que estaven guanyant en un camp difícil però els quedava molt treball per fer encara. I quan tot just feia deu minuts que havia començat la segona meitat, en una jugada individual, Ferran Sibila va ser travat i va caure dins l’àrea. L’àrbitre no ho va dubtar i va assenyalar penal. Guifré no va fallar des dels 11 metres, va enganyar el porter i va situar el 0-2 en el marcador. Amb l’avantatge ampliada, els gironellencs van començar a trobar-se més còmodes i només tenien alguns problemes a pilota parada, ja que les pilotes frontals penjades a l’àrea estaven sent perfectament defensades per Toni Sibila i Pol Ginestà.

Els locals van reclamar penal per una caiguda de Francisco dins l’àrea però l’àrbitre no ho va considerar així. Chiscu va treure una bona mà per evitar l’1-2 després d’una mitja volta del mateix davanter dins l’àrea i Maza va resultar providencial en tapar un xut de Sergio que portava males intencions. En atac, Safont va tenir la sentencia però no va poder superar el porter local amb el seu xut. En una altra jugada, el mateix Safont no va poder realitzar una bona passada enrere per Àngel i l’ocasió es va perdre.

Ponti va moure la banqueta. Rafa també en va tenir una però l’àrbitre va assenyalar fora de joc. Pocs minuts després, Pau també va tenir la seva però l’àrbitre va anul·lar l’acció per mans i en una acció anterior, l’extrem no va poder precisar un llançament de falta que va acabar topant contra la barrera. En els últims minuts, els gironellencs sí que van saber tenir més la pilota davant la desesperació d’un Bellavista impotent que veia com no podia fer res per evitar la derrota.

Amb el xiulet final, els gironellencs van aconseguir una victòria vital en un partit que en la primera volta, tal com va anar, segurament haurien perdut. Els de Ponti es consoliden fora del descens i encaren el pròxim partit amb poc marge a causa de les victòries dels altres rivals però si amb un cert marge de confiança. El pròxim diumenge serà el Castellar que visitarà el Municipal de Gironella.

 

FITXA DEL PARTIT

CA Bellavista Milan: David Esteban Morales, Pedro Rodríguez, Sergio Sánchez, Francisco González, Bilal Azejel, Otman Naya, Saul Guerrero, Miguel Matutano, Sergio Aparicio, Waly Diallo, Jordi Carrasco. També van participar: Jonathan González, Héctor Michael Chávez, Ivan Rodríguez.

CF Atlètic Gironella: Guillem Maza, Ferran Prat, Guifré Dalmau, Èric Santmartí, David Safont, Ferran Sibila, Pau Ragués, Pol Ginestà, Antoni Sibila, Àngel de la Concepción, Francisco Manuel Rodríguez. També van participar: Marc Oses, Artur Feliu, Adrià Sellarés, Rafael Zafra.

 

Declaracions del segon entrenador de l’equip, Ivan Cortizo: 

Comentaris