Futbol, C AT Gironella

Valuós empat del Gironella al camp del líder (1-1)

Valuós empat del Gironella al camp del líder (1-1)

L’Atlètic Gironella va aconseguir diumenge un empat a 1 al camp del líder, el Ripollet, gràcies a un partit intens i molt dividit, amb ocasions a les dues àrees. L’equip va fer un bon partit fora de casa, amb molt de ritme, i segueix amb la seva bona dinàmica.

El Ripollet va començar molt intens en els primers compassos. De fet, els locals van tenir tres ocasions clares en els primers 10 minuts: dues de Cristian González, la primera refusada per la defensa i, la segona, un bon xut, precedit d’una diagonal, que es va acabar estavellant al travesser, mentre que el porter Chiscu va salvar el primer gol en una rematada de Franco. Els locals pressionaven a l’Atlètic i no li deixaven generar el seu joc. Per això, calia superar la primera línia de pressió. Pau Ragués va avisar, als volts del quart d’hora de joc, amb una bona jugada que va acabar en córner. Va ser precisament a través d’aquesta pilota aturada que el mateix Ragués, després del refús de la centrada de Ferran Prat, va avançar als visitants, amb volea espectacular, ajustada al travesser (16′). Semblava que els visitants trobaven el seu joc i el rival s’impacientava. El Gironella va tenir una ocasió per ampliar distàncies, amb una centrada de David Safont, però Èric Santmartí no va poder materialitzar el 0 a 2, a través d’un xut amb la punta de la bota, que va marxar alt. Poc després, Enrique va aprofitar un refús a l’àrea petita, per a empatar el partit amb una contundent rematada (25′). A partir d’aquí, ambdós equips van tenir diverses ocasions, sobretot per la part local, creant perill a través de la pilota aturada. Les més clares van ser de Chema i Juanma. Precisament, a les acaballes del primer temps, Chema va centrar una pilota que, després de ser pentinada per un jugador vallesà, va acabar amb una rematada de Juanma, que va sortir alta. En General, però, l’equip berguedà va aguantar molt bé i no va patir en excés a la pilota aturada.

Ja en la segona meitat, el rival va abaixar la pressió, i els berguedans van poder generar més joc. Chiscu va tornar a estar providencial per evitar el gol de Chema. Poc després, l’Atlètic va fregar el segon, amb una bona centrada Ferran Prat, després d’una autopassada, que Ragués no va poder rematar per molt poc. Miquel Noguera, que acabava d’entrar, no va poder convertir una bona ocasió gironellenca. Al cap d’uns minuts, dues ocasions clares pel Ripollet: una rematada d’Enrique en un córner i una rematada de Juanma, després d’una falta servida per Chema, que es va estavellar al segon pal. Els locals van baixar la intensitat pels volts del minut 70. Poc després de l’ocasió anterior, Ferran Prat es va precipitar en la passada en un contracop, i Sergio Cano es va poder anticipar a Pau Ragués, que arribava a porteria amb molt perill. Després d’això, però, van ser els visitants els que van perdre forces. A falta de 10 minuts per la fi del temps reglamentari, tres ocasions destacables: una clara rematada de cap d’Enrique, en un córner, un xut de Ferran Sibila que ha passat lluny de porteria i, de nou, una rematada propera a porteria d’Enrique, que no ha acabat en gol. Ja al temps de descompte, una rematada creuada de González ha sortit fora.

En definitiva, partit amb molt ritme, amb molta anada i tornada, on els dos equips van fer tots els possibles per guanyar. Qualsevol dels dos conjunts es podia haver emportat el duel, però l’empat va fer justícia.

Amb el punt de l’empat, el Gironella segueix com a 15è classificat, amb 28 punts, fora de la zona de descens, empatat amb el Lliçà d’Avall. Curiosament, 6 dels 7 equips de la zona baixa han empatat el seu partit aquesta jornada. La derrota ha sigut del Caldes de Montbui, que se situa 1 punt per sobre del Gironella i comprimeix encara més la classificació.

Amb la vista posada a la propera jornada, el Gironella visitarà el Can Rull. Els de Sabadell són ara els 10ns classificats amb 34 punts.

 

FITXA TÈCNICA

CF Ripollet: Sergio Cano, Sergio Franco, Juan Manuel Miranda, Edgar Baron, Roger Soler, Jordi Gutierrez, Alpha Brahim Barry, Héctor Alcañiz, Cristian González, Luis Rubiales, José Manuel Aznar. També va participar: Nil Peñate.

CF Atlètic Gironella: Francisco Manuel Rodríguez, Guillem Maza, Ferran Prat, Ignasi Ruiz, Guifré Dalmau, Èric Santmartí, Adrià Sellarés, David Safont, Ferran Sibila, Pau Ragués, Pol Ginestà. També van participar: Miquel Noguera, Artur Feliu, Pau Tomàs.

 

Declaracions del segon entrenador de l’Atlètic Gironella, Ivan Cortizo: 

Comentaris