Futbol, UE Avià

L’Avià s’imposa al Molletense i segueix enganxat a la promoció (3-1)

L’Avià s’imposa al Molletense i segueix enganxat a la promoció (3-1)

La Unió Esportiva Avià s’imposa al Molletense per 3 a 1 i retalla distàncies respecte la segona posició, que dóna accés a la promoció d’ascens a Tercera Divisió. El cuer de la categoria no va ser rival per un Avià que va dominar el partit de principi a fi.

El mal estat del terreny de joc, conseqüència de la pluja que va caure hores abans del partit i durant els 90 minuts de joc, va ser un dels grans condicionants de l’enfrontament. El camp relliscava molt i l’àrbitre va assenyar fins a 3 penals (2 a favor del bàndol avianès i 1, en contra) i nombroses targetes grogues.

El conjunt d’Oliver Ballabriga va tardar ben poc en avançar-se en el marcador. Al minut 5 de partit, Noguera va provocar un penal que ell mateix es va encarregar de transformar. El gol feia justícia en uns primers minuts de clar domini local, però l’alegria va durar ben poc. Al minut 16 de partit i en la primera aproximació perillosa del Molletense, l’àrbitre va assenyalar el segon penal de la tarda i Brian Quijada va transformant-lo per restablir l’empat.

Tot i la igualtat en el marcador, l’Avià va seguir dominant la possessió de la pilota i va gaudir de les ocasions més clares de gol. Abans d’arribar al descans, Pol, Peke -en dues ocasions- i Pablo van estar apunt de marcar però l’1 a 1 no va moure’s.

A la represa, el domini avianès no va veure’s interromput i el 2 a 1 va tardar ben poc a arribar. Al minut 49, Pablo va rebre una bona passada des de banda esquerra, va controlar a l’interior de l’àrea i va engaltar un xut que va entrar per l’escaire de la porteria vallesana. A partir d’aquí, l’Avià va jugar més relaxat però mantenint la possessió de la pilota i el Molletense no va crear massa perill.

En aquest escenari, la sentència era qüestió de minuts. Al minut 73, Max Morell va decidir copiar l’estratègia que el seu capità, Joan Noguera, havia utilitzat en el primer gol. Morell va provocar un altre penal -el tercer de la tarda- que va transformar per fer el tercer gol avianès.

A falta de poc més d’un quart d’hora pel final i amb 3 a 1 en contra, el Molletense tenia francament difícil esgarrapar alguna cosa del municipal Alfons Gonfaus. Malgrat tot, no va desistir. Per la seva banda, l’Avià va dedicar-se a gestionar l’avantatge a base de llargues possessions per tal de matar el partit. Bona estratègia: el 3 a 1 no es va moure més.

Amb aquesta victòria, l’Avià se situa tercer, empatat a 33 punts amb quatre equips més (l’Horta, el Manresa, la Jonquera i el Sants), a només un punt del Tona, que és segon, i a 4 punts del Vilassar de Mar, líder intractable de la categoria.

 

 

 

1cat1_2902bo

La setmana vinent, duel d’alçada. L’Avià visita el camp del líder, el Vilassar de Mar, en un partit clau per les aspiracions dels de Ballabriga. Una hipotètica victòria situaria els del Berguedà a només un punt de la primera posició, però una derrota posaria una distància de 7 punts entre vilassarencs i avianesos.

FITXA TÈCNICA:

UE AVIÀ: Marc Guillén, Eduard Garcia, Toni Líria, Josep Casasayas, Pablo Mitjans, Joan Noguera, Aleix Béjar, Max Morell, David Fernández “Peke”, Pol Pintó i Oriol Dalmau. També van jugar Roger Brunet, Ivan Lianes, David Pintó i Jordi Esteve.

UD MOLLETENSE: Albert Rius, Luís López, Arnau Pou, Mario Cardete, Víctor Yustos, Adrián Padilla, Brian Quijada, Oriol Cabanas, Evans Ofosu Antwi, Genís López i Aozora Kishimoto. També van jugar Alex Merlatti, David Matito i Álvaro García.

GOLS:

Min. 5. Joan Noguera, 1-0.

Min. 16. Brian Quijada, 1-1.

Min. 49. Pablo Mitjans, 2-1.

Min. 73. Max Morell, 3-1.

Foto. Arxiu.

Oliver Ballabriga UD Molletense

Comentaris