Bàsquet, Bàsquet Berga

Primera derrota del Beep Berga, que segueix líder (83-94)

Primera derrota del Beep Berga, que segueix líder (83-94)

Tart o d’hora havia d’arribar. El Bàsquet Berga ha patit la primera derrota de la temporada, després de 5 victòries consecutives, en la visita del CB Valls. Tot i això, el Beep segueix líder amb 11 punts, empatat amb l’Igualada.

bergaatacVa ser un partit amb molt joc d’atac. Tot i la defensa intensa, els locals no van aconseguir frenar les ofensives rivals, que movien la pilota molt ràpid i trobaven bones ocasions de llançament, sense fallar gairebé cap tir.

Les dues parts van ser dos mons diferents. En la primera meitat, el domini local va ser clar i sense complicacions, fins a arribar a un màxim avantatge de 16 punts. A les acaballes de la primera meitat, el Valls va remuntar lleugerament, amb un parell de triples i alguna altra jugada ofensiva, per acostar-se 41 a 34 al marcador.

El que va decidir el partit, sobretot en la segona meitat, va estar en la defensa. L’equip va ser incapaç de trobar recursos en aquesta faceta del joc, tot i no estar malament. Els visitants, però, aconseguien sortir de totes, sense ser un equip brillant, amb molta rapidesa en atac. Fruit d’això, els tarragonins van remuntar a l’inici de la segona meitat, fins al punt de posar-se per davant. Al darrer període, el Berga aconsegueix retallar distàncies, fins al punt d’empatar a falta de dos minuts. El Valls va aconseguir una lleuger avantatge, que li va servir per jugar amb les faltes, anotant tots els llançaments lliures, d’on van anotar molts punts. D’aquí s’explica la diferència al marcador que, ni de bon tros, reflecteix la realitat del partit.

borre

Una de les parts positives, però, va ser la faceta ofensiva. Concretament, que el conjunt va repartir l’anotació, fins al punt de què 5 jugadors van fer 10 o més punts. Concretament, van tornar a destacar el pivot Sergi Berenguer, amb 21 punts, i el base David Yuste, amb 17, a més de Marc Borrellas, Marc Ribera i Oriol Tintó, amb 10.

Amb la derrota, el Berga només suma un punt, però, amb 11, segueix líder de la Segona catalana. Els de la capital estan empatats amb l’Igualada, però el superen gràcies al gol average.

“Sabiem que arribaria” una derrota, va afirmar el segon entrenador Hug Tuyet, però no esperaven que arribés a casa. Tuyet afirma que no els ha de preocupar més del compte aquesta derrota, però explica que això els ha servit per reunir-se i “pensar algunes estratègies defensives per ajudar-nos en partits com aquest, on el rival ens ataca molt ràpid i no sabem com parar-ho”. “En atac no tenim problema – l’equip és el més anotador de la lliga – però en defensa hem de tenir armes per quan ens facin falta”, va sentenciar.

Preguntat per una possible relaxació, el membre del cos tècnic va afirmar que “hi va haver una mica de relaxació per part dels jugadors”, tot i haver-los avisat a la mitja part. Tot i això, Tuyet va destacar que “el positiu és que l’equip va reaccionar i va remuntar l’avantatge”.

De cara al pròxim partit, els berguedans visitaran la pista de Els Monjos, equip que, amb 9 punts (3 victòries i 3 derrotes), ocupa la 9a posició. Tot i això, el segon entrenador va recordar que en aquesta lliga “no et pots fiar de ningú” i que s’ha de seguir treballant l’aspecte psicològic, ja que “cada partit el comencem de zero”. “Esperem que el que anem entrenant doni els seus fruits en defensa, perquè no pot tornar a passar el que ha passat aquest cap de setmana, va sentenciar.

 

Fotos: Pere Sánchez

Comentaris