Natació, Ciclisme, Atletisme

Aina Picas i Marc Cirera marxen al campionat del món de triatló de muntanya de Hawaii

Aina Picas i Marc Cirera marxen al campionat del món de triatló de muntanya de Hawaii

Abans de marxar aquest dimarts a Hawaii, els atletes Aina Picas i Marc Cirera van passar per l’Entre Rivals aquest diumenge. La parella participarà en el XTerra de Maui, el campionat del món de triatló de muntanya. Segons van explicar, es van classificar “per casualitat” i “per sorpresa” en la prova d’Itàlia, sobretot en el cas de Cirera que va ser 6è, mentre Picas va ser 1a.

A Itàlia no hi aniran sols, ja que els acompanyaran i assessoraran dos companys semiprofessionals que també competeixen. Més enllà d’algunes botigues que els ajudaran amb petites coses, no tindran cap ajuda econòmica.

1.500 metres nedant, 30 quilòmetres en bicicleta de muntanya, i 10 corrent és el que hauran de superar després de travessar tot l’Atlàntic. “Ho hem enfocat amb ganes i l’hem preparat més concretament, però no hem fet gairebé res especial del que fem normalment”, va dir Cirera. L’afegit, segons ell, és el desnivell, que se’ls dona millor, gràcies a les condicions geogràfiques de la zona d’entrenament.

“A Itàlia em vaig emocionar molt i vull que es repeteixi allà”, va assegurar Picas, mentre que Cirera va dir que no s’havia emocionat mai en una competició d’aquestes, però que creu que allà sí. “Fa dos dies que estic nerviós”, va dir. “Si ens quedem amb la sensació d’haver-ho donat tot, el resultat serà el de menys”, va assegurar l’atleta. Un dels altres alicients és competir amb atletes d’alt nivells, molt més accessibles que en altres esports, segons van explicar.

De cara al futur, es plantegen diversos triatlons de la zona, a més d’algun XTerra a l’estiu. “El que farem és no deixar de nedar durant tot l’hivern”, va dir Cirera, ja que és on flaquegem més.

En el cas d’ell, fa molt temps que està vinculant i practicant, sobretot, ciclisme, concretament BTT, i es va anar introduint en el món del triatló “poc a poc”. En el cas d’ella, que havia practicat natació i bàsquet, es va passar a córrer i a la BTT arran d’alguna lesió, fins que va provar els triatlons. “Els de muntanya són els que gaudeixo més”, va assegurar, cosa amb la qual coincideix plenament Cirera.

A nivell personal, “és complicat” compaginar la feina amb l’entrenament, sobretot perquè s’han d’entrenar en tres disciplines. Picas treballa en una acadèmia d’anglès de Berga, i ho compagina “com es pot”, aprofitant fins i tot la mitja hora del migdia. En el cas de Cirera, treballa a la mina i fa horaris de tarda i nit. “Tinc poc temps i he de rentar plats a casa, costa compaginar-ho. Traiem les hores que podem perquè és el que ens agrada”, va sentenciar.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a continuació:

Foto: Facebook Mark Cirera

triatló

Comentaris