CE Berga

La connexió Sua-Agus dóna els últims punts de la temporada al Berga (0-2)

La connexió Sua-Agus dóna els últims punts de la temporada al Berga (0-2)
Sua celebra un gol, amb Noguera i Edu, en un partit d'aquesta temporada, a Berga. ALEIX CAMPRUBÍ

El Club Esportiu Berga ha posat la cirereta del pastís a una temporada de notable alt a Segona Catalana. En el debut a la categoria després de dos ascensos consecutius, els berguedans finalitzen en sisena posició després de la victòria d’aquest cap de setmana al camp del Vic Riuprimer per un còmode 0 a 2. El conjunt de Joan Prat ha avançat el Sant Quirze en la darrera jornada i s’han quedat a només un punt del cinquè classificat, el Matadepera, i a tres del quart, el Can Rull.

A Vic, el partit va ser una nova demostració del progrés que ha fet l’equip berguedà des de l’inici del campionat. El Berga segueix sent un bon bloc defensiu defensiu, però ara també s’ha consolidat com un bon equip en camp contrari. Contra el Vic Riuprimer hi van tornar a jugar bona part del partit: pressionant molt amunt la sortida de pilota dels vigatans, recuperant amb facilitat i generant molt de perill en transicions ràpides.

En aquest escenari, el camí es va anar aplanant amb el pas dels minuts. Passada la mitja hora de joc, una bona jugada de Sua per banda va servir a Agus per aprofitar la centrada i marcar de cap el primer gol del partit. Amb el 0 a 1 es va arribar al descans.

A la represa, el Berga va sortir igual de fort i l’avantatge es va ampliar ben aviat. Al 49, mateixos protagonistes que en el primer gol, però papers intercanviats: bona jugada des del mig del camp d’Agus, que troba a Sua perquè el davanter defineixi a la perfecció. El 0 a 2 donava una certa tranquil·litat al Berga, que no va patir en excés per conservar l’avantatge. En el darrer tram de partit, els locals van serrar les dents i van optar per llançar pilotes a l’àrea per intentar fer el gol que els hagués tornat a posar dins el partit. L’estratègia no va sorgir efecte, i és que el Berga va seguir molt sòlid a darrera i els vigatans amb prou feines van xutar a porteria.

El post-partit: Vic Riuprimer 0 Berga 2

pratcastellaJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“Va ser un partit molt similar al de la primera volta. La victòria és més que justa i diria que el resultat podria haver estat més alt si haguéssim aprofitat totes les ocasions que vam tenir. Vam sortir molt forts i no vam afluixar, la qual cosa és destacable perquè sembla que ens hem acostumat a no fer-ho. Acabar la temporada sisens, sent nous a la categoria, no està gens malament. Cal recordar que vam començar amb mitja plantilla nova i que la temporada no ens ho ha posat fàcil: porto molts anys fent d’entrenador i el que he viscut aquest any amb les lesions és molt dur. Per aquest motiu, encara té més mèrit el compromís dels jugadors, que han donat la talla tot i que la plantilla acabés sent tan curta. En dos anys, hem passat d’estar al cul del món a ser un equip punter al Berguedà.”

tornerJordi Torner Capità del Club Esportiu Berga

“Ha estat un any bo. Hem sabut superar-nos i anar millorant dia a dia. Si la lliga hagués durat més, qui sap, potser haguéssim aconseguit coses encara més importants. Les ganes de cada jugador, el cos tècnic i la directiva han estat les grans claus de la temporada. Tenim un compromís molt gran i som una família. A nivell personal, ha estat un any molt complicat, el més difícil que he viscut mai diria. Em vaig lesionar l’octubre i segueixo estant-ho: aquest dijous em tornen a operar i la recuperació s’allargarà fins a finals d’any. Malgrat tot, l’any que ve seguiré sense cap mena de dubte lligat al club. Som una pinya, un grup d’amics, i això fa que, tot i estar lesionat tant temps, segueixi tenint ganes de veure’ls. Pel que fa als objectius, crec que convé no marcar-ne gaires d’entrada. Hem de fer com fins ara: anar sumant, sense pressió i amb els peus a terra.”

Segona Catalana

Comentaris