Atletisme

Berga acull aquest diumenge els 5 i els 10km urbans, amb diversos inscrits de renom mundial

Berga acull aquest diumenge els 5 i els 10km urbans, amb diversos inscrits de renom mundial

Més de 400 atletes ompliran aquest diumenge els carrers de Berga en la cursa dels 5 i els 10 quilòmetres urbans. La prova, organitzada pel JAB i l’Ajuntament de la ciutat, arriba a la seva cinquena edició carregada d’al·licients i premis. De fet, es tracta d’una de les curses del calendari català amb més premis pels guanyadors, amb un total de 64 trofeus per a totes les categories entre les curses de 5, 10 i infantils.

Tant la sortida com l’arribada seran a la carretera de Solsona, a l’alçada del Parc dels Soldats. A les 10 del matí començaran les curses infantils i una hora més tard, a les 11, es donarà la sortida de les proves grans, de 5 i 10 quilòmetres, a la vegada.

La cursa crida l’atenció a atletes d’arreu i, prova d’això, ja hi ha inscrits de renom que competiran pels grans premis a la capital del Berguedà. És el cas, per exemple, de Dayane Huerta, atleta internacional cubana campiona al seu país en curses de 800 i 3.000 metres, o l’andorrà Toni Bernardó, que és l’únic atleta del món que ha disputat 5 maratons olímpiques (Atlanta, Sidney, Atenes, Pequín i Londres). També destaca la participació de David Martínez, de Manresa, que va guanyar la Jean Bouin i va quedar tercer al campionat de Catalunya de 10 quilòmetres, i la d’Alba Gallardo, guanyadora de la Jean Bouin i escecialista en mig fons.

Pel que fa als atletes locals, seran a la línia de sortida els berguedans Guillem Fernàndez, Xavi Tomasa, Vanesa Chirveches, Pol Raich i Marta Castillejo, que recentment ha estat seleccionada per competir al campionat d’Espanya de cros amb la selecció catalana. També hi serà Núria Cascante, que té el rècord del JAB en els 5 i els 10 quilòmetres i està protagonitzant un inici d’any per emmarcar.

L’entrega de dorsals serà a l’Hotel Berga Park dissabte de les 5 de la tarda (17:00) a les 8 del vespre (20:00 hores) i diumenge de les 8 del matí a les 10, hora de l’inici de les proves de promoció.

La prèvia

alfonso-lopezAlfonso López Director de la cursa

“Portem cinc anys fent aquesta prestigiosa cursa i tenim l’experiència suficient per millorar cada any. Cada cop intentem millorar en aquells aspectes en què pot haver-hi més mancances. A més, tenim un equip tècnic especialista i una feina impagable de més de 60 voluntaris. Intentem posar tota mena de facilitats als atletes que es decideixin per competir en la nostra prova. Tots ells tindran a la seva disposició servei de guarda-roba, dutxes, tres avituallaments, castells inflables per als més petits, animació durant el circuit i una magnífica bossa del corredor. Sigui com sigui, el nostre objectiu no és altre que promocionar l’atletisme a l’edat escolar, practicar l’esport saludable i fer possible un gran matí atlètic a la ciutat.”

5 i 10km urbans Alfonso López Berga JAB Berga

Comentaris