Bàsquet, Bàsquet Berga

Cop d’efecte del Beep Berga (79-49)

Cop d’efecte del Beep Berga (79-49)

El Beep Berga ha donat un cop sobre la taula en guanyar per un contundent 79 a 49 al Sant Joan Despí, el líder de la categoria. El partit, que es va poder seguir en directe per Ràdio Berga, fa que els berguedans segueixin amb opcions a tot, en una darrera jornada que podria passar qualsevol cosa.

defensaEl partit va estar controlat pels locals en la seva totalitat. Ja en el primer període, van aconseguir un parcial de 23 a 13, gràcies, en bona part, a la gran defensa, que impossibilitava el llançament del Sant Joan Despí i generava moltes recuperacions de pilota. El segon i el tercer període van seguir amb la mateixa tònica, tot i que els visitants intentaven aguantar el marcador. Tot i els intents de remuntada i algun parcial negatiu del rival, el Berga aconseguia frenar-los a través del sacrifici i encert dels jugadors. En el darrer parcial, el Berga va ser clarament superior, amb un parcial de 23 a 8, que deixava el partit més que sentenciat.

Tots els jugadors de l’equip van aportar el seu potencial en aquest partit, i gairebé tots van anotar. Els membres que més van destacar, però, van ser 4. David Yuste, que tot i la seva mala ratxa inicial en l’encert va acabar sumant 17 punts (48% en tirs de camp), 7 assistències i 3 recuperacions. Per la seva part, Orio Tintó va sumar 18 punts (90% en tc), errant només un llançament i anotant-ne 16, sense error, en la primera meitat. També cal destacar l’actuació d’Oleguer Cruz, amb 11 punts (64% en tc) i 4 recuperacions, i Marc Borrelles, amb 10 punts (58% en tc) i 10 rebots, a més de la seva entrega, especialment en defensa, durant tot el partit.

D’aquesta manera, tot queda obert per a la darrera jornada. Els berguedans, segons amb 50 punts, hauran de guanyar a l’Igualada, que en suma 49 i és tercer, per rubricar la segona plaça, que els hi donaria l’ascens directe. En cas de derrota, el Berga seria tercer i es veuria obligat a jugar el complicat playoff d’ascens que, a més, es disputaria el cap de setmana de patum. L’única opció de l’equip és guanyar i esperar la derrota del  Sant Joan Despí, ja que, d’aquesta manera, ambdós equips empatarien a 52 punts, però les dues victòries del Beep li donen l’average particular a favor.

gradabeep

Reviu la retransmissió del Berga – Sant Joan Despí

Agònica victòria de les noies en la visita del Cubelles

Abans d’aquest partit, el femení Sots-25 es va enfrontar al Cubelles, les primeres classificades de la temporada regular (les berguedanes van ser segones) i un rival directe en aquesta segona fase de la competició. Les joves van aconseguir guanyar, per un ajustat 45 a 44, en un partit molt intens, que va acabar amb les llàgrimes d’alguna jugadora visitant. D’aquesta manera, es genera un triple empat a la segona posició, on Cubelles, 2n, Paret, 3r, i Berga, 4t, sumen 7 punts. El líder, el Vedruna Gràcia, en suma 9 i s’assegura la victòria en aquesta segona fase. A la propera jornada, la darrera, les berguedanes rebran al Parets, mentre que el Cubelles serà visitat pel Vedruna Gràcia.

 

FOTOS: Judit Santacreu

Comentaris