Muntanya

Lluís Ruiz Oller i Núria Santmiquel guanyen la primera Ultra Ensija, la nova prova estrella de la Berga Trail

Lluís Ruiz Oller i Núria Santmiquel guanyen la primera Ultra Ensija, la nova prova estrella de la Berga Trail
Lluís Ruiz Oller, el guanyador de la primera Ultra Ensija, durant la cursa. PAULA GNF

Més de 500 corredors de muntanya han participat aquest cap de setmana en una nova edició de la Berga Trail. La cursa venia farcida de novetats i les més visibles eren els nous batejos de les proves del cap de setmana.

Per primer cop, la Berga Trail ha tingut una cursa de llarga distància: l’Ultra Ensija, de 60 quilòmetres. L’ha guanyat Lluís Ruiz Oller amb una marca de 6 hores, 31 minuts i 55 segons. Per darrere seu, van completar el podi Daniel Aguirre, a uns 35 minuts del campió, i Aitor Tomàs, a només mig minut del segon classificat.

En categoria femenina, la guanyadora va ser Núria Santmiquel, després de córrer per les muntanyes del voltant de Berga durant 9 hores, 25 minuts i 59 segons. La segona posició va ser per a Lois Burgues, a mitja hora de la campiona, mentre que Anna Olivares va completar el podi, amb un temps de 10 hores, 10 minuts i 4 segons.

A banda de l’Ultra Ensija, també s’han disputat la Trail Figuerassa i la Trail Queralt. La Trail Figuerassa era de 25 quilòmetres, i se la van endur Marc Màrmol i Sílvia Piera. Màrmol va completar el recorregut en 2 hores 38 minuts i 53 segons, per davant del gironellenc Josep Rovira Dachs (2:43:14) i de Nacho Trinidad (2:44:29). En categoria femenina, Piera va clavar el cronòmetre a les 3 hores, 33 minuts i 19 segons, per davant de Cèlia Tajada (3:44:18) i Mireia Casellas (3:48:03).

La Trail Queralt, de 13 quilòmetres, va ser molt renyida. En homes va guanyar el berguedà Jan Torrella, que confirma el seu gran estat de forma completant els 14 quilòmetres en 1 hora, 16 minuts i 28 segons. Torrella es va imposar a Eric Moya (1:19:45) i Nil Puchol (1:20:57). En categoria femenina, la guanyadora va ser Lorena Cubillas, amb un temps d’1 hora, 45 minuts i 47 segons, per davant de Bianca Barquet (1:48:18) i de Roca Riera (1:48:33).

Vas participar a la Berga Trail 2021? Busca’t a les classificacions:

Berga Trail Trail Figuerassa Trail Queralt Ultra Ensija

Comentaris