Casserres Femení

El femení del Futbol Sala Casserres, a un pas d’un ascens històric a Divisió d’Honor

El femení del Futbol Sala Casserres, a un pas d’un ascens històric a Divisió d’Honor
Les jugadores del Casserres, celebrant un gol, aquesta temporada. ALBERT CODINA SOLER

Setmana decisiva per al Futbol Sala Casserres. El sènior femení de l’entitat té l’ascens a Divisió d’Honor a tocar. Ara mateix són líders del grup 2 de Primera Divisió, amb 35 punts, i depenen d’elles mateixes per proclamar-se campiones de la categoria i pujar a Divisió d’Honor. A falta d’una sola jornada per la fi del campionat, tenen 35 punts, dos més que el segon classificat i tres més, que el tercer. Fins i tot un empat podria servir-los per conservar la primera posició i aconseguir l’única plaça que dona accés a la categoria superior.

Dissabte s’enfronten a l’Alzina, que és el tercer classificat. Juguen a les sis de la tarda a la Llangotera, el pavelló de Casserres que des de fa anys es converteix setmana rere setmana en un autèntic polvorí. El rival, l’Alzina, arriba a la cita decisiva sense opcions de ser campió: són a tres punts del Casserres però amb un balanç golejador molt pitjor que el de l’equip del Berguedà. Per tant, ni tan sols una victòria els permetria pujar fins a la primera posició, ja que, en cas que hi hagués un empat, el Casserres també quedaria per davant.

Per tant, el campionat ha passat a ser una lluita entre dos equips: el Casserres i les Corts. Ara mateix a tots dos equips els separen dos punts: el Casserres en té 35 i les Corts, 33. Ara bé, el conjunt del Berguedà té millor balanç golejador (+51, davant el +44 de l’equip barceloní). Per tant, si les barcelonines no guanyen per més de set gols, fins i tot un empat podria servir al Casserres per proclamar-se campió.

La pandèmia ha empès la Federació Catalana de Futbol a organitzar una lliga de només una volta, de manera que al final de temporada la regla del goal-average no s’utilitza per determinar quin equip queda per davant en cas d’empat, sinó que es té en compte el balanç golejador.

“No ha estat una temporada fàcil”

L’entrenador del Casserres, Xavier Parcerisa, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “no ha estat una temporada fàcil”, atès que la lliga ha estat més curta de l’habitual. “Els equips saben que tot és més curt i que estarà molt ajustat fins al final, i el ritme és molt més alt perquè hi ha molta intensitat. Això fa que als partits hi hagi molts gols i que no es pugui abaixar la guàrdia en cap moment”.

Sobre l’evolució del Casserres durant la temporada, Parcerisa relata que “la idea era intentar superar l’any anterior, que vam ser terceres”, però sobretot anar partit a partit: “La lliga ens ha portat a liderar la classificació i, en certa manera, no ho esperàvem. Hem anat guanyant i tot ens hi ha anat portant, i al final ha estat difícil de gestionar perquè ha estat molt ajustat, hi ha hagut molta pressió dels rivals, i és normal que comencin a tremolar les cames”.

Tot i això, el Casserres se n’ha anat sortit. En tota la temporada només ha cedit dos empats i una derrota (curiosament al segon partit de lliga). En aquests moments, i a falta d’un sol partit per acabar el campionat, les casserrenques encadenen 12 jornades sense perdre i quatre victòries seguides. El partit de dissabte contra l’Alzina “serà molt complicat”, segons l’entrenador, però l’equip confia que l’efecte de jugar com a locals, i amb una afició més que coneguda -i temuda- a la categoria, sigui el detonant per aconseguir alçar-se amb el títol.

Divisió d'Honor FS Casserres Xavier Parcerisa

Comentaris