Muntanya

El Berguedà acollirà el primer campionat de Catalunya de vertical trail

El Berguedà acollirà el primer campionat de Catalunya de vertical trail
Clàudia Sabata, als Youth Skyrunning World Championship, el 2018. ARXIU / YSWC

Nova cita al Berguedà per als millors corredors de trail de Catalunya. Cercs acollirà aquest juliol el primer campionat de vertical trail de Catalunya, per encàrrec de la Federació Catalana d’Atletisme. Serà el 25 de juliol, a les 8 del matí, i consistirà en l’ascensió als cingles de Vall-llobrega des de la Rodonella. L’organitzen el JAB i el Club Esquí Berguedà en una nova col·laboració que consolida la bona sintonia entre totes dues entitats.

Serà el campionat de Catalunya per a les categories absoluta, sub-23, sub-20, sub-18 i màster. A més, la prova -juntament amb la vertical de Palència- servirà per selecció els corredors espanyols que representaran a la selecció estatal al mundial que es disputarà al novembre a Tailàndia.

La prova tindrà un recorregut de 4,6 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.050 metres. La sortida serà neutralitzada, per calaixos, a Sant Jordi de Cercs, i el cronòmetre començarà a comptar a la Rodonella, a 730 metres d’altitud. El punt més alt de la prova, l’arribada, serà al cim dels cingles de Vall-llobrega, a 1.770 metres. Tant el CEB com el JAB coincideixen que “és la vertical més dura del Berguedà i una de les més dures de tot l’Estat”.

Les inscripcions ja s’han obert a través del web de la cursa. Els federats, tant a la Federació Catalana d’Atletisme com a la FEEC, han de pagar 15 euros per córrer la prova; mentre que les persones que no estiguin federades n’hauran de pagar 18.

Això sí, a banda de la cursa en si, tots els participants rebran una samarreta tècnica, la bossa del corredor amb productes cedits pels patrocinadors i un gran esmorzar a l’arribada. Els campions rebran trofeus i els tres primers classificats de les categories absolutes (masculí i femení) rebran un premi en metàl·lic (200, 150 i 100 euros, respectivament).

Campionat de Catalunya CEB JAB vertical vertical trail

Comentaris

  • Alf.

    Genial…