Esquí

Maria Costa, dels Mountain Runners, reconeguda com l’esportista amb més projecció de Catalunya

Maria Costa, dels Mountain Runners, reconeguda com l’esportista amb més projecció de Catalunya
Maria Costa, en el moment de rebre el premi. ESPORT3

L’esquiadora dels Mountain Runners del Berguedà Maria Costa ha rebut el premi a l’esportista femenina amb més projecció de Catalunya. Ha estat aquest dimarts, a la 24 edició de la Festa de l’Esport Català, que s’ha fet a l’Auditori AXA de Barcelona i que ha servit per guardonar una vintena de persones, equips o entitats vinculades a l’esport.

A Costa se la premia per una carrera encara curta però molt prometedora i, en especial, per convertir-se en la primera catalana que aconsegueix una medalla d’or als Jocs Olímpics d’Hivern. Ho va segellar el gener de l’any passat, pujant a l’esglaó més alt del podi de la prova d’esprint dels Jocs Olímpics d’Hivern juvenils, a Lausana (Suïssa).

Just després de rebre el premi a la Festa de l’Esport, Maria Costa va reivindicar que l’esquí de muntanya mereix ser considerat esport olímpic. A la cita de Pequín del 2022 encara no serà possible, però Costa va fer ressonar el clam per tot el país amb la idea que, com a mínim, es pugui fer realitat al 2026.

A banda del guardó a l’esquiadora dels Mountain Runners, la Festa de l’Esport Català va reconèixer la remadora Aina Cid i el pilot de trial Toni Bou com a millors esportistes del 2020. El jugador de golf Eduard Rousand va ser distingit com l’esportista masculí amb més projecció, al costat de Maria Costa, que va ser la femenina. A més, l’equip de futbol femení del FC Barcelona va ser reconegut com l’equip que ha donat més èxits a l’esport català, i es van homenatjar els clubs Ripoll CF, Agullana CD, CF Bellpuig, CD Masnou, CF Puigvertenc, ATC Sant Pol, UE Sant Sadurní, CF Torà, UD Viladecans, CF Capellades, CT Lleida i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) com a entitats centenàries. Finalment, la FEEC també va rebre el premi a la millor gestió federativa.

La Festa de l’Esport Català és un acte organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el diari Sport i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física. En principi havia d’haver-se produït entre finals del 2020 i principis del 2021, però la pandèmia l’ha endarrerit fins a aquest maig.

Festa de l'Esport Català Maria Costa Mountain Runners del Berguedà

Comentaris