Muntanya

Laia Gonfaus i Berta Guitart, campiones de Catalunya de curses verticals

Laia Gonfaus i Berta Guitart, campiones de Catalunya de curses verticals
Laia Gonfaus, a la Cara Amon de Barruera. PAU AGUILERA / FEEC

Les berguedanes Laia Gonfaus i Berta Guitart són les noves campiones de Catalunya júnior i juvenil de curses verticals. Totes dues s’han endut aquest cap de setmana la 12a Cara Amon, que a banda de ser el campionat català és la segona cita de la Copa Catalana de Curses per Muntanya Verticals.

Com cada any, la Cara Amon ha sortit des de Barruera, a l’Alta Ribagorça. La prova ha constat de 3 quilòmetres i 900 metres de desnivell positiu, tant en la categoria júnior com juvenil. Pel que fa als corredors cadets i infantils han hagut d’afrontar un recorregut de 2 quilòmetres i 550 metres de desnivell positiu.

Gonfaus, dels Mountain Runners del Berguedà, ha estat la més ràpida en categoria júnior, per davant de Núria Tarragó (FAES Sallent) i Sheila Sànchez (CE l’Areny). En l’apartat masculí, el campió ha estat Pol Codina, seguit de Roger Bella i Sergi Cabeza.

En categoria juvenil, Berta Guitart, també dels Mountain Runners, ha ocupat el primer calaix d’un podi femení 100% berguedà. A banda de Guitart, també hi eren Martina Gonfaus i Maria Butxaca, segona i tercera respectivament. En l’apartat masculí, Jan Castillo s’ha imposat a Ïu Net i Ïu Jaume.

En cadets, els guanyadors han estat Lluís Puigvert i Gabriela Lasalle. Puigvert ho ha fet per davant de Martí Costa i Adrià López, mentre que Lasalle ha estat més ràpida que Rut Còrdoba i Alaitz Plans.

Finalment, els infantils Biel Sagués i Uma Plans també s’han proclamat campions de Catalunya. En el seu cas han encapçalat uns podis que han completat Joan Guiteras, Marc Font, Clàudia Llesuy i Jana Utge.

A l’Alta Ribagorça, la FEEC només hi ha organitzat el campionat català per a les categories júnior, juvenil, cadet i infantil. El campionat absolut haurà d’esperar fins al 12 de juny, a l’Olla de Núria. Les limitacions ambientals existents a la Vall de Núria han obligat a dividir el campionat absolut i el de les categories de base en dues jornades diferents.

FEEC Mountain Runners del Berguedà

Comentaris