Futbol

Tres jugadors del Berguedà disputaran els play-offs d’ascens a Segona Divisió

Tres jugadors del Berguedà disputaran els play-offs d’ascens a Segona Divisió
Martí Vilà, Toni Fuidias i Marc Llinares, amb els seus respectius equips. ANDORRA FC / @IAMTONIFUIDIAS / @MAARCLLINARES

Fita insòlita per al Berguedà. Fins a tres jugadors nascuts a Berga disputaran a partir d’aquesta setmana els play-offs d’ascens a Segona Divisió. Són Toni Fuidias, porter del Reial Madrid Castilla, Martí Vilà, de l’Andorra, i Marc Llinares de l’Algesires. Tots tres són peces fonamentals dels seus respectius equips i han estat capaços d’arribar amb vida a l’última fase de la lluita per pujar a la divisió de plata del futbol estatal.

Toni Fuidias ha anat guanyat protagonisme al filial del Reial Madrid -dirigit per Raúl- després d’uns primers partits de temporada vistos des de la banqueta. Des de finals de novembre, Fuidias ho ha jugat pràcticament tot i s’ha consagrat com una peça fonamental d’un Madrid Castilla que no ha encaixat més de dos gols en cap partit en tota la temporada. El porter titular al principi de temporada, Diego Altube, ha passat a ser el tercer porter del primer equip, i Fuidias ha guanyat la partida a l’altre porter del Castilla, Luís López, en el tram decisiu de la temporada. Ara, el filial madridista s’haurà d’enfrontar a l’Eivissa, un dels grans favorits per assolir l’ascens de categoria i que, de fet, ja ha acabat primer al grup que compartia amb equips com el Barça B, l’Andorra o el Gimnàstic de Tarragona.

Martí Vilà s’ha convertit en un fixe en els esquemes d’Eder Sarabia a l’Andorra. A principis de febrer, amb l’arribada del nou entrenador al projecte de Gerard Piqué, Martí Vilà s’ha erigit com el lateral esquerre titular i ha estat a l’onze inicial en 12 dels 15 partits que s’han disputat des d’aleshores. Al final, el conjunt andorrà ha hagut de suar fins a l’últim instant per assolir el bitllet per a l’última fase de la batalla per l’ascens. L’Andorra ha pispat la posició al Gimnàstic de Tarragona en l’última jornada de la fase anterior, i ara s’enfrontarà a la Reial Societat B, que ve d’acabar líder d’un grup que compartia amb el filial de l’Athletic de Bilbao, l’Amorebieta i el Calahorra, entre d’altres.

I finalment, Marc Llinares és un dels descobriments de l’exjugador Salva Ballesta, ara tècnic de l’Algesires. Llinares va arribar al club durant el mercat d’hivern del 2019 després de passar un calvari per culpa de les lesions al final de la seva etapa al Mallorca B. Sobre el paper, a l’Algesires Llinares hi aterrava per ocupar la posició de lateral esquerre, però Salva Ballesta l’ha reconvertit en extrem aquesta temporada, i l’aposta està donant resultat. El futbolista berguedà va veure els primers dos amistosos de la temporada des de la banqueta, però des d’aleshores ho ha jugat pràcticament tot: 26 partits disputats i només en 2 ho ha fet sortint des de la banqueta. A més, ha fet dos gols, un dels quals va donar la volta al país i se’l considera una de les dianes de la temporada. Ara, el seu Algeciras s’haurà d’enfrontar al Sanse, que arriba a l’última fase després d’acabar líder al grup del filial del Madrid.

Els play-offs d’ascens a Segona Divisió comencen dissabte, 15 de maig, amb quatre partits: Sanse-Algeciras, Burgos-Calahorra, Reial Societat B-Andorra i Linares-Amorebieta. Els altres quatre partits es disputen l’endemà, diumenge, i són l’Eivissa-Madrid Castilla, UCAM Múrcia-Barça B, Bilbao Athletic-Celta B i Badajoz-Zamora. Els guanyadors d’aquesta eliminatòria, a partit únic, quedaran emparellats entre ells en una altra eliminatòria a partit únic que definirà els quatre equips que ascendeixen a Segona Divisió.

Marc Llinares martí vilà Segona Divisió toni fuidias

Comentaris

  • Nacho del Moral

    Com a begruedà i ex futbolista professional, sempre he pensat que al Berguedà hi ha molt potencial i bon nivell de jugadors, ens falta creure-hi i ens falta projectes comarcals per poder tenir un club a categories importants a la comarca i amb gent de la comarca.. en definitiva si estiguessin mes units tots els pobles i clubs, estic convençut que seria una llançadora de jugadors professionals.
    Molta sort a tots 3 i segur que mes endevant n’hi hauran mes!