Muntanya

La berguedana Martina Gonfaus es proclama campiona d’Espanya vertical i en línia de curses de muntanya

La berguedana Martina Gonfaus es proclama campiona d’Espanya vertical i en línia de curses de muntanya

Doblet pletòria de la berguedana Martina Gonfaus al campionat d’Espanya de curses de muntanya verticals i en línia que s’ha disputat a Andalusia aquest cap de setmana passat. Gonfaus va guanyar les dues cites en categoria juvenil, on també va destacar Berta Guitart, que va ser segona a la vertical i tercera a la prova en línia.

Les victòries de Gonfaus i els podis de Berta Guitart han estat claus per segellar el triomf de la selecció catalana, per equips, en totes dues disciplines. En aquest combinat català també hi ha competit una altra berguedana, Ares Torra, que no ha pogut pujar al podi individual però sí que ha contribuït a la fita com a selecció.

En categoria sub-23, la també berguedana Carla Esclusa va aconseguir pujar al podi a la prova vertical, amb un tercer lloc que va fer possible que la selecció catalana s’endugués el bronze per equips. A la prova en línia, Esclusa va ser cinquena a la vertical (9a absoluta) i va contribuir a la medalla de plata que el combinat català es va adjudicar.

En júniors, també èxits en clau berguedana. Laia Gonfaus va seguir el camí de la seva germana petita i va portar dues medalles més a casa: el bronze a la vertical i la plata en línia. A banda dels grans resultats de Gonfaus, la també corredora dels Mountain Runners Maria Costa va ser vuitena en les dues proves i va posar el seu gra de sorra perquè el combinat català s’adjudiqués les dues disciplines per equips.

A aquests resultats d’ambaixadors del Berguedà, s’hi ha de sumar la segona posició absoluta a la prova en línia de Jan Margarit, de Matadepera però integrant dels Mountain Runners.

Curses de muntanya FEEC

Comentaris