Muntanya

La BRB arriba al límit de 800 inscrits i vaticina una cursa d’alt nivell amb atletes punters de tot l’Estat

La BRB arriba al límit de 800 inscrits i vaticina una cursa d’alt nivell amb atletes punters de tot l’Estat
Instant d'una edició passada la Berga-Rasos-Berga. NOVES NATURE

Sold out. La Berga-Rasos-Berga ha tancat inscripcions després d’arribar al límit de 800 inscrits que l’organització s’havia marcat. La BRB de 26 quilòmetres és, a més, aquest any, el campionat de Catalunya de trail de la Federació Catalana d’Atletisme. La prova -que es disputarà aquest diumenge, 9 de maig- donarà bitllets per representar Catalunya al campionat estatal de federacions autonòmiques, que es disputarà a El Paso (La Palma), el mes d’agost. A la BRB hi participaran gairebé mig miler d’inscrits. La resta participaran a la Berga-Queralt-Berga (8.35h) o al Descens Xavi Batriu entre els Rasos de Peguera i Berga (10.30h).

Pel que fa a la prova gran, la BRB de 26km, els guanyadors sortiran amb tota probabilitat d’un primer calaix de sortida farcit d’estrelles del trail a Catalunya i a l’Estat. L’organització el bateja com el calaix elit i hi haurà noms com Núria Gil (actual campiona de Catalunya i Espanya de trail), Aleix Domènech (campió de Catalunya de trail), Sara Alonso (rècord recent a la Pujada a Coll de Pal), Miquel Corbera (campió d’Espanya sub-23), Anna Comet (guanyadora de la marató de la Transgrancanaria), Eduard Hernández Teixidor (guanyador de l’Ultra d’Eivissa), Maria Carner (subcampiona d’Espanya de trail sub-23), Samu Dàvila (líder provisional de les Trail Running), Marta Molist (podi al darrer campionat estatal de federacions autonòmiques), Marc Pinsach (quatre vegades guanyador de l’Olla de Núria), Anna Guirado (campiona d’Espanya sub-23 de vertical) o Jonathan Romero (campió d’Espanya dels 3.000 obstacles).

A tots aquests noms s’hi ha de sumar una llarga llista d’atletes referents al país, com Jonatan Mora, Mireia Pons, Laia Andreu, Daniel Castillo, així com noms importants a la comarca, com Xavi Tomasa, Josep Rovira, Marc Vilà, Carla Esclusa, Marta Palau o Vanesa Chirveches. En total, en aquest primer calaix, prendran la sortida 50 corredors a les 8 en punt del matí.

Sortides per calaixos per complir la normativa Covid-19

La sortida de la BRB serà a la carretera de Solsona, a tocar de l’Hotel Berga Park. L’organització ha dissenyat un protocol per tal que la cursa es pugui desenvolupar respectant la normativa Covid-19. L’entrega de dorsals es farà la tarda de dissabte (16-20h) i el matí de diumenge (6-8h) a l’Hotel Berga Park. L’endemà els corredors hauran d’accedir a la sortida des de la pujada de davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Berga. A la carretera de Solsona només hi haurà espai per a tres calaixos, de manera que, a mesura que es vagin donant sortides, aniran entrant calaixos a la zona fins que els 10 grups hagin enfilat el camí cap als Rasos.

Retransmissió i resultats en viu

La cursa es podrà seguir en directe per televisió i en streaming per internet. La Televisió del Berguedà farà un directe per tota la Catalunya central a partir de les 9 del matí. A banda, l’emissió es podrà seguir en directe pel canal de Facebook de la Berga-Rasos-Berga i pel canal de YouTube del Consell Comarcal del Berguedà.

Un cop donades les sortides, els resultats es podran consultar en viu al web xipgroc.cat. S’hi aniran actualitzant els resultats parcials de la cursa, així com els resultats finals, tan bon punt els corredors comencin a travessar la línia d’arribada.

La Berga-Rasos-Berga és una iniciativa del Club Esquí Berguedà, el JAB i l’Ajuntament de Berga.

BRB Trail

Comentaris