Motor

El berguedà Lluís Gonfaus comença amb bon peu els campionats de Catalunya i Espanya d’Enduro

El berguedà Lluís Gonfaus comença amb bon peu els campionats de Catalunya i Espanya d’Enduro
Lluís Gonfaus, durant l'Enduro de Sitges, aquest cap de setmana passat. CEDIDA

El berguedà Lluís Gonfaus ha brillat en l’estrena dels campionats de Catalunya i Espanya d’Enduro, a Sitges, aquest cap de setmana. Gonfaus ha pujat al segon esglaó del podi de la categoria júnior 125cc i suma 20 punts en la primera cita puntuable tant per al campionat català com per a l’estatal. Gonfaus, del Moto Club Baix Berguedà, ha quedat per darrera d’Albert Fontova, que suma 25 punts, però s’ha imposat amb claredat a la resta de participants de la categoria.

lluis-gonfaus-enduro-podi1

En clau berguedana, també han participat a la prova Marc Calmet, Rosa Romero i Jordi Serena. Calmet, que fa pocs mesos completava el seu primer Dakar, ha acabat la primera cita del campionat en 15a posició, en categoria Elit, i suma un punt per a la general. Jordi Serena ha competit en la categoria Sènior B 2T i ha acabat en una meritòria 5a posició, que li permet sumar 11 punts per al campionat. En la mateixa posició ha acabat Rosa Romero, la qual cosa li permet sumar 11 punts per a la general del campionat femení.

El calendari

La cita de Sitges ha inaugurat tant el campionat català d’Enduro com el d’Espanya. Pel que fa al certamen català, la propera cita és casualment al Berguedà, el 19 de setembre, amb l’Enduro del Berguedà organitzat pel Moto Club Baix Berguedà. La tercera prova serà l’Enduro de La Torre d’Oristrà (que també puntuarà per l’estatal), el 25 i 26 de setembre; i la darrera cursa serà l’Enduro de Calders, el 7 de novembre.

No caldrà esperar tant per a les properes cites del campionat d’Espanya, que calcula celebrar una prova cada mes fins el novembre (a excepció de l’agost i l’octubre). La segona jornada serà a Lalín, a Pontevedra, el 22 i 23 de maig; la tercera a Irañeta (Navarra), el 13 de juny; la quarta, a Infiesto (Astúries), el 3 i 4 de juny; la cinquena serà l’Enduro de la Torre d’Oristà, del 25 i 26 de setembre; i la sisena cita serà a Antas (Almeria), el 14 i 15 de novembre, amb el campionat de Catalunya ja decidit (el cap de setmana anterior, a Calders).

Campionat d'Espanya Campionat de Catalunya Enduro Jordi Serena Lluís Gonfaus Marc Calmet Moto Club Baix Berguedà Rosa Romero

Comentaris