Futbol

La Quarta Catalana al Berguedà queda amb 10 equips per tancar aquesta temporada

La Quarta Catalana al Berguedà queda amb 10 equips per tancar aquesta temporada
Partit entre l'Avià B i el Sant Llorenç de Morunys, fa tres temporades. ALEIX CAMPRUBÍ

El grup 1 de Quarta Catalana, el que agrupa els equips del Berguedà, comença aquest cap de setmana amb 10 participants. Són el Montmajor, el Navàs, el Gironella B, l’Avià B, l’Avinyó, el Valls de Torroella, el Vilada, l’Alt Berguedà B, el Puigcerdà i el Sant Llorenç de Morunys. Finalment, Olvan, Sant Salvador de Cercs i Casserres han decidit donar per tancada la temporada. Al final de la temporada el primer classificat pujarà a Tercera Catalana directament i el segon promocionarà contra un altre segon classificat de la mateixa demarcació.

Els calendaris, intactes

La lliga tindrà un format reduït, d’una sola volta, i el resultat de la primera jornada -disputada el cap de setmana del 10 i 11 d’octubre- comptarà. D’aquesta manera, als 10 equips participants els quedaran 8 partits pendents de disputar durant aquesta primavera.

Per tancar la temporada, la FCF ha optat per mantenir el mateix calendari que va publicar a principi de temporada. La diferència és que, quan a un equip li toqui jugar contra un club retirat, descansarà. Això propiciarà que es disputin només tres o quatre partits setmanals, en funció de la jornada, i farà que les jornades de descans siguin freqüents per als participants.

Ara bé, fonts de la FCF han confirmat a l’Aquí Berguedà que seran flexibles amb la reprogramació de partits. En aquest sentit, permetran als clubs poder avançar els partits en jornades en què el rival també descansi o bé ajornar el partit a, com a màxim, un mes després de la seva data inicial.

La Federació també obre la porta a la disputa de partits amistosos entre els equips que els toqui descansar. Si tots dos clubs es posen d’acord en enfrontar-se fora de la competició per no perdre el ritme, la Federació no hi posarà traves i hi enviarà un àrbitre.

La competició comença aquest dissabte, 20 de març, amb els partits entre Vilada i Gironella B, Avinyó i Avià B, i Navàs B i Sant Llorenç de Morunys. Per tant, aquesta jornada Montmajor, Alt Berguedà B, Puigcerdà i Valls de Torroella descansaran, a menys que arribin a un acord d’última hora per avançar algun dels seus partits.

Tercera Catalana també es reprèn

La Tercera Catalana també es reprèn aquest cap de setmana, després que la tardor passada ja se’n disputessin dues jornades. Malgrat tot, a Tercera no hi ha tants canvis com a Quarta, ja que els 18 equips inscrits inicialment segueixen en competició. Val a dir que, en el seu cas, i a diferència dels equips de Quarta, s’arrisquen a perdre la categoria.

En clau berguedana, a partir d’aquest cap de setmana el Puig-reig, el Berga B i l’Alt Berguedà es jugaran les garrofes al grup 7. El filial del Berga va disputar només una de les dues jornades de tardor perquè la segona, contra el Joanenc, es va ajornar. Per aquest motiu, mentre que a la majoria d’equips de la categoria els queden pendents 15 jornades de lliga, el Berga B i el Joanenc n’hauran de disputar una més.

La previsió de la FCF és que la lliga acabi l’últim cap de setmana de juny. Els tres últims classificats baixaran a Quarta Catalana, mentre que el primer ascendirà a Segona i el segon, promocionarà.

La normativa per als jugadors de Segona Catalana

La FCF també ha emès un comunicat oficial sobre la normativa per als jugadors de Segona Catalana. La seva categoria va quedar suspesa fa uns dies i, des d’aleshores, els canvis d’equip per poder acabar la temporada en un lliga en actiu s’han disparat.

La Federació ha establert que, per a cada partit, només un màxim de 3 futbolistes inscrits a Segona Catalana (sense comptar porters) podran alinear-se en equips del mateix club que militin en categories de Tercera o Quarta Catalana.

A banda, en cas que l’equip de Segona Catalana participi en el torneig voluntari que organitza la Federació per tancar la temporada, els futbolistes de més de 23 anys que hagin intervingut en el torneig en 5 o més partits ja no podran alinear-se amb el filial.

En clau berguedana, aquesta normativa només pot afectar al Berga, l’Avià i el Gironella, que són els tres clubs que militen a Segona Catalana i que tenen els filials a Tercera o Quarta Catalana.

La Federació també ha recordat que, segons el reglament, un jugador que obtingui la baixa d’un club de Segona Catalana no hi podrà tornar fins al cap de sis mesos. D’aquesta manera, el jugador no podrà disputar cap partit amb el seu club d’origen fins la tardor, en cas que decideixi tornar-hi quan la competició a Segona Catalana recuperi la normalitat.

Berguedà FCF Futbol

Comentaris