Handbol

Els sèniors i els juvenils de l’Handbol Berga renuncien a disputar partits oficials fins al setembre

Els sèniors i els juvenils de l’Handbol Berga renuncien a disputar partits oficials fins al setembre
Imatge d'un partit de l'Handbol Berga. ALEIX CAMPRUBÍ / ARXIU

Els equips sèniors i els juvenils, tant femenins com masculins, de l’Handbol Berga no disputaran partits oficials fins la temporada vinent. La coordinació del club i els entrenadors han decidit renunciar a la represa de les competicions, que aquest cop era voluntària i amb un format especial després dels mesos d’aturada forçosa per culpa de la Covid-19.

Només disputarà la seva competició el màster femení, que aquesta temporada s’estrena en partits oficials, i que finalment s’ha inscrit al torneig. La Federació ha traslladat al club que la resta d’equips femenins estaven d’acord amb la represa de la competició i ha demanat a l’Handbol Berga que s’inscrigui perquè, si no, seria impossible fer cap tipus de competició. “Ho hem demanat a les jugadores i elles es veuen prou engrescades com per jugar, ja que aquest era el primer any que competien i encara no ho havien pogut fer”, ha explicat el president de l’entitat, Marc Pons.

La resta d’equips continuen amb les motxilles guardades a l’armari. En el cas dels sèniors la decisió ha estat pactada amb els jugadors, mentre que en el cas dels equips juvenils la decisió ha estat de la coordinació del club i els entrenadors.

El president ha explicat que la idea de reprendre la competició aquest març els ha arribat de sobte, després d’una reunió fa setmanes on la Federació es comprometia a mantenir les competicions aturades fins al maig. Pons admet que “no ho vèiem gens clar” i, de fet, la decisió de renunciar a competir no tindrà cap tipus d’efecte a nivell d’ascensos i descensos per a cap dels equips.

És més, la Federació preveu acabar la temporada amb un nou format de competició, amb copes territorials. De manera que a l’Handbol Berga li hagués tocat jugar a la zona de la Catalunya central i Lleida. Des d’un primer moment, l’ens federatiu va deixar clar que la inscripció a aquesta lliga era voluntària.

Des de l’Handbol Berga, Marc Pons assenyala que la represa de les competicions a corre-cuita generava molts interrogants. El primer és l’evident risc de contagi amb una pandèmia que, ni de bon tros, està superada. I el segon és que hi ha jugadors que fa més d’un any que no competeixen i “el risc de lesions també és molt gran i, en casos greus, fins i tot podria implicar perdre’s aquesta temporada i part de la que ve”.

coronavirus covid-19 handbol berga

Comentaris