Futbol

La FCF cancel·la definitivament la Segona Catalana: el Berga, el Gironella i l’Avià no jugaran fins la tardor

La FCF cancel·la definitivament la Segona Catalana: el Berga, el Gironella i l’Avià no jugaran fins la tardor
Imatge d'un derbi entre el Gironella i l'Avià, la temporada 2017-2018. ALEIX CAMPRUBÍ

La Segona Catalana de futbol no es disputarà per la impossibilitat d’aplicar el pla de competició. Ho ha anunciat aquest dilluns la Federació Catalana de Futbol en un comunicat que és la resposta a l’enquesta que s’ha fet als clubs participants. La majoria han dit que ‘no’ a la represa dels partits de lliga tal com estava prevista. En clau berguedana, la decisió afecta directament als primers equips del CE Berga, l’Atlètic Gironella i la UE Avià, que no jugaran partits oficials fins la tardor vinent.

La proposta de l’ens federatiu feia impossible acabar la competició abans del mes de juny i empenyia a disputar partits intersetmanals. Davant la resposta dels clubs, la Federació mantindrà sense ascensos ni descensos la categoria i proposarà un nou format de competició, sense ascensos ni descensos i amb inscripció voluntària per a aquells clubs que sí que vulguin disputar partits aquesta primavera.

Primera, Tercera i Quarta tiren endavant

No passarà el mateix a les altres tres categories del futbol amateur, que si no hi ha canvis tiraran endavant. La represa dels partits a Tercera i Quarta està prevista per al cap de setmana del 20 i 21 de març, i hi haurà ascensos i descensos, tal com està previst al pla de competició.

Tot plegat farà que l’any vinent la Segona Catalana noti un increment d’equips, sumant-hi els que pugen de Tercera i els que baixen de Primera. La FCF preveu grups de 30 equips la temporada vinent i que cadascun es divideixi en dos subgrups per configurar categories interterritorials. En total, la Segona Catalana 2021-2022 tindrà 156 equips.

Per poder regularitzar la competició, no hi haurà ascensos directes, sinó que es determinaran per eliminatòries de promoció; i descensos de 6-7 equips per subgrup.

coronavirus covid-19 FCF Futbol Segona Catalana

Comentaris